Published On: mie, Iul 20th, 2016

VIDEO / GALERIE FOTO: Politistii de la Frontiera le vin de “hac” zilnic contrabandistilor / Tigari in valoare de 30.000 lei confiscate

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut au confiscat 3000 pachete cu tigari, marca Ritm, in valoare de aproximativ 30.000 lei, pe care doua persoane intentionau sa le introduca ilegal in Romania, peste raul Prut.

In data de 18 iulie a.c., politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut, aflati in exercitarea unei misiuni specifice, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, doua persoane ce se deplasau dinspre malul raului Prut catre localitatea Radauti Prut, transportand in spate cate un colet voluminos.

Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce, moment in care persoanele au abandonat coletele si au incercat sa fuga spre localitatea de frontiera. Lucratorii nostri au retinut una dintre persoane, identificata ca fiind cetateanul roman Petrica C., in varsta de 30 de ani, domiciliat in judetul Botosani.

Politistii de frontiera au descoperit asupra cetateanului suma de 3750 lei, un telefon mobil, precum si cheile unui autoturism marca VW Golf, descoperit la aproximativ 500 de metri de locul unde a fost depistat tanarul, la marginea localitatii.

In cele doua colete s-a gasit cantitatea de 3.000 pachete cu tigari marca Ritm de provenienta R. Moldova, in valoare de 30.000 lei, intreaga cantitate de tigari fiind ridicata in vederea confiscarii.

Politistii de frontiera continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei si contrabanda,  fiind anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului si identificarea tuturor persoanelor implicate.

 

Comentarii

comentariu

About the Author