Published On: mie, Iul 20th, 2016

VIDEO / GALERIE FOTO: Isteria Pokemon: Imagini desprinse dintr-un film cu zombie /Anunturi pe OLX: “Prind pokemoni: 8 lei/km”

Isteria care a cuprins intreg mapamondul are un nume, Pokemon Go. Imaginile dintr-un video par desprinse dintr-un film cu zombie, doar ca aici toti oamenii alearga dupa un pokemon rar intalnit prin Central Park din New York. Se izbesc intre ei, se calca in picioare, poate-poate vor captura pokemonul.

Manipulare curata! Problema e ca multi oameni isi dau seama de asta, dar parca sunt hipnotizati si nu pot sta departe de jocul cu pricina. Mai rau e ca cei care inca nu si-au instalat jocul pe telefoane, cei care inca nu au prins gustul , sunt la fel de isterizati sa si-l instaleze. Curiozitate, manipulare, sau ce e asta?!

Ieri vorbeam cu cateva persoane despre acest joc si imi spuneau ca nu vor sa se joace “asa ceva, ca e manipulare si pierdere de timp”, ca mai apoi sa ii gasesc alergand dupa pokemoni.

Mie imi pare o situatie de speriat, un joc ce pare ca iti scurtcircuiteaza neuronii si nu mai stii sa faci deferenta intre lumea reala si lumea virtuala. Pai normal, daca e un joc  facut sa il joci in realitatea virtuala…Nintendo a fost destept cand a creat acest joc. Toti vom fi niste robotei care “efectueaza” ce a “ordonat” el si asa nu vom mai fi atenti la ce se intampla in jurul nostru, plus ca a castigat o avere intr-un timp record.

Relele nu par sa se termine aici. Jocul a inceput deja sa faca si victime, de la tineri care au cazut in ocean sau de pe stanci, pana la tineri calcati de masini, ori jucatori talhariti, fiind prea captati de joc.

De crezut sau nu, efectele jocului duc la decizii nesabuite. De exemplu, un tanar de 24 de ani din Australia, si-a dat demisia dupa 6 ani, ca sa captureze pokemonii de-a lungul si de-a latul continentului. Un altul s-a angajat sa captureze pokemonii pentru alti jucatori cu un tarif de 8 lei, dar ca sa nu creda nimeni ca este un escroc, da buletinul jucatorului in schimbul telefonului pe acea perioada de timp.

Site-ul olx este plin cu astfel de anunturi in care jucatorii presteaza astfel de servicii pentru alti jucatori pe bani. “Plimb pokemoni prin bucuresti 10 ron=1 km si de la 7km in sus 8 ron=1 km , ne intalnim oriunde ne este usor la amandoi (preferabil sector 1, dar nu ne intalnim in cartiere rau famate), daca nu aveti net va ofer eu pe perioada serviciului (gratis), pt garantie pt telefon/tableta sau pt contul dvs (de pokemon go) o sa vb prin mesaje
Fac 10 km in 10-15 min…. Puteti sa stati la o cafea pana va plimb pokemonii
Daca veniti cu mai multi prieteni (5-7) si toti aveti peste 7 km de mers va mai scad inca 2 lei, dar daca veniti mai multi va trb sa imi oferiti telefoanele/tabletele ca sa ma plimb deoarece am un singut device pe care pot rula pokemon go, deci pot lua un singur cont pe device-ul meu
Rog seriozitate”

Singurul lucru bun, e ca oamenii ies afara din casa si merg, fac miscare, insa ar trebui sa nu duca lucrul asta la extrem, si totusi, sa fie atenti pe unde merg, asa cum atentioneaza si Politia Romana “puteti captura pokemonii respectand regulile de circulatie”.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author