Published On: mar, Iul 26th, 2016

Teatrul Maria Filotti gazduieste Cursurile de Maiestrie Artistica

Ieri, pe 25 iulie, a avut loc redeschiderea teatrului Maria Filotti, printr-o conferinta de presa sustinuta de soprana Mariana Nicolesco. Alaturi de aceasta la eveniment au participat si Presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk Iulian Chiriac, Doinita Ciocan si Jantea Crican, Viceprimari ai Brailei, Catalin Dan Murea, Vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila.

Ma bucur sa fim din nou impreuna in acest loc marcat de istorie, in acest teatru superb restaurat, de care ne leaga atatea minunate amintiri.

Ma bucur sa revad talente pe care le cunosc de la editiile anterioare ale Cursurilor noastre de Maiestrie Artistica, Master Classes, sau de la Festivalul si Concursul International de Canto Hariclea Darclée.

Ma bucur sa vad nenumarate figuri noi, venite aici in ideea de a se apropia de marile traditii ale artei cantului si de a se autodepasi. Vor beneficia de fantastica experienta care-i asteapta, aceea de a face muzica impreuna cu noi, de a invata din reusitele si erorile proprii sau ale colegilor, astfel ca pe 31 iulie fiecare sa fie mandru ca la Concertul Master Class va fi cantat mai bine ca oricand.

Salut prezenta aici a autoritatilor locale, multumindu-le pentru atentia cu care ne inconjoara si pentru sprijinul constant pe care ni-l acorda.

Multumesc echipei care-mi sta alaturi cu atata devotament, asigurandu-ne conditiile optime de prezentare, si atmosfera ce permite adevarata performanta.

Multumesc, de asemenea, teatrului si domnului Director Lucian Sabados, care ne primeste aici cu bucuria aceluia care e in acelasi timp un excelent muzician el insusi.

Manifestarile Darclée, Cursurile de Maiestrie Artistica, Master Classes, Festivalul si Concursul International de Canto sunt etaloane mondial recunoscute ale altitudinii la care este chemata sa se afirme arta si Braila trebuie sa fie mandra de acest lucru, de exceptionalitatea si unicitatea manifestarilor noastre, adevarata salvare a valorilor supreme pe care fiinta umana le asteapta de la arta, intr-o epoca in care cultul uratului, pretins expresiv, tinde sa domine lumea.

Iar noi putem afirma ca este o imensa implinire aceea ca multi tineri artisti lirici care au urcat pe scena aici, pentru prima oara, stralucesc in cariere nationale si internationale.

Crezul nostru dintotdeauna, ca nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decat cantul, si-a dovedit, astfel, in atatea si atatea imprejurari puterea atotbiruitoare, reveland valori supreme, sacre, mai importante decat oricand intr-o epoca de conflicte cum este epoca noastra.

Arta sacra a cantului triumfa aici, si sunt fericita sa aducem publicului brailean, la finele straduintelor noastre din aceste zile, bucuria muzicii si a cantului. Onoram astfel numele Haricleei Darclée si deschidem orizonturi noi tinerelor talente promitatoare, confirmand increderea tuturor si Inaltul Patronaj UNESCO ce ne-a fost acordat” a declarat Mariana Nicolesco.

 

Comentarii

comentariu

About the Author