Published On: vin, Iul 8th, 2016

TARICEANU IL ACUZA PE IOHANNIS CA SE AFLA IN SPATELE DNA – Reactie dura a sefului Senatului dupa trimiterea in judecata

"Disperarea produsa de perspectiva pierderii alegerilor este atat de mare, incat domnul presedinte a ajuns la paradoxul negarii propriilor teze… ALDE si eu personal suntem demonizati la comanda de divizia de presa controlata de Presedintie si binom… Pentru ce avem Justitie independenta? Nu vrea Tariceanu guvern de uniune nationala? Nu-i nimic. Pentru ce avem DNA?"

iohannis-tariceanuPresedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu (foto dreapta), reactioneaza dur fata de decizia Directiei Nationale Anticoruptie de a-l deferi Justitiei sub acuzatia de savarsirea a infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului in dosarul "Retrocedarilor"! Seful Senatului isi exprima convingerea ca dupa pierderea alegerilor locale de catre PNL "o serie de forte oculte" au creat o stare de alerta maxima si au pus la cale un plan pentru indepartarea tuturor adversarilor politici ai liberalilor, ai "tehnocratilor", dar si ai sefului de la Cotroceni. In acest sens, Tariceanu sustine ca preedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis (foto stanga), "guvernul sau" si "laboratoarele oculte" pe care acestia le detin si "in care se ticluiesc aranjamente de mentinere la putere cu orice pret, au renuntat la aparente si au preluat nemijlocit initiativa pe baza unui plan de forta". Iar din acest plan face parte si distrugerea politica a unuia dintre cei mai vehementi critici ai activitatii Directiei Nationale Anticoruptie, in persoana lui Calin Popescu Tariceanu.

Reactia lui Calin Popescu Tariceanu este cuprinsa intr-un comunicat de presa transmis redactiei Lumeajustiei.ro si are loc la foarte scurt timp dupa ce procurorii au anuntat trimiterea sa in judecata.

Disperarea creata de posibilitatea ca PNL sa iasa din schema parlamentara l-ar fi determinat pe Presedintele Iohannis ca in data de 4 iulie 2016 sa vorbeasca in cadrul intalnirilor cu partidele politice de la Cotroceni despre posibilitatea crearii unei uniunii nationale constituite din PSD si PNL "in baza unui proiect de tara adoptat la Cotroceni sub inaltul sau patronaj". Or, o piedica in realizare acestui deziderat ar fi chiar ALDE, partidul infiintat de Calin Popescu Tariceanu.

De altfel, presedintele Senatului dezvaluie ca "ALDE si eu personal suntem demonizati la comanda de divizia de presa controlata de Presedintie si binom pentru alianta politico-electorala cu PSD", alianta care ii strica planurile lui Iohannis.

Calin Popescu Tariceanu prezinta si o varianta sumbra a modului in care guvernul de tehnocrati al lui Iohannis intelege sa conduca aceasta tara. Seful Senatului sustine ca nu este intamplatoare nici dorinta ministresei Justitiei, Raluca Pruna, de a inventaria arhiva SIPA inainte de o distruge. Aceasta intrucat "arhiva SIPA contine informatii cu potential compromitator la adresa unor magistrati, iar acestia ar putea colabora cu mai mult entuziasm in diverse procese politice asteptate inainte de alegeri".

Prezentam in continuare pozitia lui Calin Popescu Tariceanu fata de actiunea DNA:

"Perspectiva infrangerii PNL la alegerile parlamentare din toamna, care se contureaza din ce in ce mai clar in urma esecului inregistrat de acest partid la alegerile locale, a pus o serie de forte oculte in stare de alerta maxima. Cu evidenta faptului ca PNL are cea mai slaba conducere din istoria sa, presedintele Romaniei, „guvernul sau” si laboratoarele oculte, in care se ticluiesc aranjamente de mentinere la putere cu orice pret, au renuntat la aparente si au preluat nemijlocit initiativa pe baza unui plan de forta. Acest plan vizeaza impunerea unui viitor Cabinet din care PNL nu trebuie sa lipseasca, indiferent de rezultatul alegerilor, asa incat paradigma „guvernul meu” sa functioneze in continuare. Nu vrea Dragnea guvern de uniune nationala ? Nu-i nimic. Pentru ce avem Justitie independenta ? Nu vrea Tariceanu guvern de uniune nationala ? Nu-i nimic. Pentru ce avem DNA ? si, in general, ni se opune cineva ? Nu-i nimic. „Nu exista om nevinovat, ci persoane de care nu ne-am ocupat suficient”.

Aceasta lozinca stalinista isi regaseste stralucirea de altadata in planul amintit, sub directa ingrijire a „guvernului meu”. Doamna ministru a Justitiei vrea sa inventarieze arhiva SIPA, dupa care si-a propus s-o distruga. Daca tot o distruge, inventarierea pare inutila, dar totusi nu este. Arhiva SIPA contine informatii cu potential compromitator la adresa unor magistrati, iar acestia ar putea colabora cu mai mult entuziasm in diverse procese politice asteptate inainte de alegeri.

Tot „guvernul meu” a scos acum cateva zile din lada de gunoi a istoriei practica fostei Securitati, care avea in fiecare intreprindere socialista cate un CI-ist, ofiter de contrainformatii. Acum, n-o sa mai avem ofiteri de securitate, ci mini-DNA in fiecare minister pentru incurajarea delatiunii oficiale in favoarea descurajarii oricarei activitati ministeriale.

Trebuie subliniat ca intarirea institutiilor de forta in pregatirea alegerilor este marele succes al „guvernului meu”, dar nu si singura preocupare cu care se mandreste. in ciuda faptului ca are un mandat limitat in timp si este tolerat doar din considerente de stabilitate, actualul „guvern al meu” construieste marete planuri inutile pe termen mediu si lung, in schimb neglijeaza o parte din atributiile sale, fapt care trage economia inapoi.

Inaugurarea oficiala a planului de forta a inceput luni, 4 iulie, cand liderii partidelor parlamentare au fost invitati la Cotroceni pentru consultari pe teme de politica externa, care s-au dovedit a fi in realitate pretextul in spatele caruia presedintele Iohannis a propus ca, dupa alegeri, Romania sa fie condusa de un guvern de uniune nationala constituit din PSD si PNL, pe baza unui nou proiect de tara adoptat la Cotroceni sub inaltul sau patronaj. Disperarea produsa de perspectiva pierderii alegerilor este atat de mare, incat domnul presedinte a ajuns la paradoxul negarii propriilor teze, a intregii sale activitati de la preluarea mandatului. Spusele domnului Iohannis: „Este nevoie de un nou proiect de ţara, un proiect pentru Romania…”, nasc o intrebare legitima si logica. Dar cu programul „Romania lucrului bine facut”, cu care v-ati prezentat la alegerile prezidentiale, ce s-a intamplat? A fost finalizat? Daca raspunsul este „DA”, il asiguram pe domnul presedinte ca acest raspuns este departe de adevar. Sau poate ca domnul presedinte a decis sa recunoasca sincer ca programul „Romania lucrului bine facut” si ce a urmat a fost doar o butaforie electorala care i-a pacalit pe multi.

Alianta dintre PSD si PNL nu mai provoaca de luni incoace atata repulsie, nu mai e deloc nociva, ci chiar sanatoasa pentru viitorul prosper al Romaniei. Asta ne sugereaza mai nou domnul presedinte Iohannis.

De o buna bucata de vreme, ALDE si eu personal suntem demonizati la comanda de divizia de presa controlata de Presedintie si binom pentru alianta politico-electorala cu PSD. Am raspuns de fiecare data ca aceasta alianta este perfect legitimata de votul dat USL-ului de o majoritate covarsitoare in 2012 si de bunele rezultate ale guvernarii in comun. Ceea ce nu se poate spune despre conducerea vechiului PNL care si-a tradat electoratul, cand s-a unit cu PDL. Oamenii lui Basescu din PMP si cei din camuflati in PNL s-au divizat din cauza Elenei Udrea si nu datorita unor viziuni politice diferite, iar filozofia lor politica a devenit predominanta in noul PNL. Iata ca, dupa lansarea ideii de guvern de uniune nationala, apropierea PNL de PSD nu mai e atat de criticabila in relatarile diviziei de presa, ba e chiar de dorit. Sunt sigur ca nu acesta e „noul mod de a face politica” asteptat de cetateni si promis de domnul Iohannis.

Finalizarea sub patronajul Presedintiei a unui program de tara pe termen mediu care sa beneficieze de suportul politic de principiu al tuturor fortelor politice este o initiativa care, teoretic, merita toata atentia si sprijinul. Practic, un astfel de proiect nu poate fi dus la bun sfarsit, mai ales intr-un an electoral, cand competitia dintre partide se bazeaza pe programe politice diverse. Cu siguranta, acest aspect este cunoscut de domnul presedinte, dar propusul proiect de tara este unicul pretext pe care se sprijina ideea unui guvern de uniune nationala format de PSD si PNL.

Am tinut sa aduc in atentia opiniei publice modul in care sunt percepute toate acestea de catre ALDE si tin totodata sa reiterez consecventa directiei politice a partidului nostru. Am avut si continuam sa avem o buna colaborare cu PSD in teritoriu, cu grupurile sale parlamentare si cu conducerea sa legitima. Colaborarea noastra in timp, sincera si loiala a intarit increderea si respectul reciproc pana la nivel personal, cu ecouri pozitive in interiorul partidelor noastre si la marea masa a electoratului. Aceasta nu a insemnat si nu va insemna ca am putea abandona vreodata doctrina si identitatea noastra liberala, realitate care ne confirma ca fiind singurul partid reprezentand electoratul liberal in Parlamentul Romaniei.

Calin Popescu – Tariceanu,

Copresedinte ALDE"

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-