Published On: lun, Iul 25th, 2016

Statisticile care au speriat statul: 90.000 de romani aleg sa plece in strainatate pentru un job

Desi Romania are o crestere economica de 4,3% si se fac angajari, iar companiile romanesti si multinationalele cauta mereu angajati, 90.000 de romani aleg sa plece in strainatate pentru un loc de munca, iar o treime dintre acestia sunt tineri cu varste cuprinse intre 25 si 30 de ani.

Compania Tjobs ofera solutii pentru persoanele care isi cauta de munca peste hotare, astfel, Romania pierde peste un miliard de euro pe an.

“Tinerii de peste 25 de ani care vor sa plece din tara sa munceasca sunt absolventi de facultate. Principalul motiv pentru care aleg sa plece este acela ca termina facultati cu profiluri care nu le asigura locuri de munca sau sunt foarte putine pozitii deschise pe piata muncii”, a transmis Raluca Penes, HR Coordinator in cadrul companiei de externalizare de servicii de HR Smartree Romania.

Tinerii aleg sa plece in strainatate din cauza salriilor prost platite si din cauza faptului ca nu isi gasesc posturi pe domeniul studiilor terminate.

In Romania sunt multe pozitii deschise in retail sau productie, insa salariile sunt de 4-5 ori mai mici, motiv pentru care investitorii locali nu gasesc forta de munca.

Comentarii

comentariu

About the Author