Published On: lun, Iul 18th, 2016

Servicii de internet mobil cu 1Gbps pentru descarcarea datelor / Obiectivul Orange

Directorul de tehnologie Orange, Stefan Slavnicu a declarat recent ca pana in 2020 vom avea o tehnologie ce va asigura viteza de transfer de internet mobil cu 1Gbps. Insa, aceasta tehnologie va necesita schimbarea echipamentelor ale retelei, lucru care va dura cati va ani.

“In cel mult 2020 am putea vedea in Romania la nivel comercial aceasta tehnologie (care asigura viteze de net mobil de 1 Gbps ). Poate aparea si mai devreme daca apetitul utilizatorilor si evolutia industriei vor permite acest lucru. O astfel de tehnologie probabil ca va necesita un upgrade tehnologic al retelei de acces si de transport, a echipamentelor de baza (core) ale retelei. Se vor face aceste lucruri in pasi in urmatorii ani de zile", a declarat acesta.

Slavnicu a facut primul test in Romania cu ajutorul unui modem prototip.

"Este primul test facut in Romania. Pentru a atinge aceasta viteza am agregat intregul spectru radio detinut de Orange in Romania. Am folosit terminale modem prototip livrate de Huawei, care ne este partener in acest demo", a adaugat directorul de tehnologie al Orange.

 

Comentarii

comentariu

About the Author