Published On: joi, Iul 14th, 2016

S-au achizitionat noi tramvaie, dar pe Dorobanti vor circula in continuare autobuzele

In ultima perioada cel mai discutat subiect, dar si cel mai controversat, in randul brailenilor este transportul in comun. Traseiele microbuzelor in regim maxi-taxi incep sa fie preluate de un Braicar, deficitar in ceea ce priveste marimea parcului auto, iar din acest motiv tot mai multi braileni au intrebat administratia braileana cand se va da drumul la tramvai pe Dorobanti, pentru ca autobuzele respective pot suplimenta traseiele la care se asteapta si 20-30 de minute, vezi exemplul traseului 34. “Dati drumul mai repede la tramvaie pe Dorobanti si folositi autobuzele care acum merg pe Dorobanti pe alte trasee”,” Cand va circula Dorobantiu?”, "Sa faca traseul pe buzaului catre chercea vidin de aici nu avem transport decit daca schimbam 2 autobuze este doar autobuzul 10 si nu ne permitem sa platim 2 bilete deci sa se faca traseele cu cap”, se numara printre comentariile brailenilor.

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa primarul Dragomir a precizat ca deja s-au achizitionat mai multe tramvaie de la o companie a municipalitatii Graz. E imbucurator ca s-au achizitionat noi tramvaie, dar oare in momentul de fata Braila avea nevoie de noi tramvaie avand in vedere ca pe Dorobanti nu mai circula tramvaiul de luni bune, iar cetatenii asteapta cate jumatate de ora autobuzul din cauza parcului auto Braicar mic?! Dragomir, a fost intrebat cand se va da drumul la tramvaie pe Dorobanti, dar acesta si-a lasat consilierul, pe Simionescu sa raspunda in locul sau, ca doar problema Dorobantiului e una veche, si cum a declarat recent fostul primar el se implica doar in problemele vechi. Simionescu a declarat in stilul caracteristic ca: “se va mai merge o perioada cu autobuzul, ca se lucreaza la Dorobanti.

Chiar daca Siminionescu a luat cuvantul cand s-a pus problema Dorobantiului, la care are foarte multa experienta, avand in vedere ca este o problema care dainuie de ani de zile, Dragomir a fost mai vorbaret cand a spus ca s-a achizitionat un nou lot de tramvaie si cand a semnalat faptul ca retragerea a  tot mai multe maxi taxi de pe traseie poate reprezenta o problema pentru Braicar.

Suntem intr-o perioada in care s-au ivit foarte multe discutii referitoare la transportul public in comun, cred ca in perioada urmatoare trebuie sa fim un pic prudenti pentru a nu ajunge sa cadem in anumite capcane legate de renuntarea la traseie de maxi taxi si imposibilitatea Braicarului de a le prelua.(…)Tramvaiele au fost cumparate de la o companie a municipalitatii Graz, deci orice alte discutii cred ca ar trebuie sa se incheie aici, pentru ca au cumparat niste tramvaie la o licitatie publica, de la o municipalitate care va fi invitata si la zilele Brailei pentru a strange relatiile si pentru a avea o colaborare mai buna in viitor. In momentul de fata tramvaielor respective sunt in procedura de inmatriculare pentru a putea sa faca si probe”, a declarat Marian Dragomir.

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author