Published On: vin, Iul 1st, 2016

Persoanele cu librete de economii nu vor fi despagubite

Ministerul Finantelor Publice  transmite persoanelor cu librete de economii ca nu pot fi despagubite conform legilor actuale. Astefel, deponentii CEC care detin librete de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme in valoare de 5000 de lei nu pot face nicio negociere, deoarece nu exista astfel de clauze. De asemenea, nu le vor fi aplicate prevederile din O.U.G nr, 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au construit depozite la CEC.

Potrivit art.1 din O.U.G. nr.156/2007, privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A. in vederea achizitionarii de autoturisme, “Persoanele fizice care pana la data de 15 februarie 1992 au efectuat depuneri de sume la Casa de Economii si Consemnatiuni C.E.C. – S.A., precum și cele care au transferat aceste sume dupa 22 decembrie 1989 in conturile Bancii Romane pentru Dezvoltare – B.R.D. – S.A.,  in vederea achizitionarii de autoturisme au dreptul sa obtina despagubiri banesti daca depozitele astfel constituite, existente in conturile active ale Casei de Economiii și Consemnațiuni C.E.C. – S.A., respectiv ale Bancii Romane pentru Dezvoltare – B.R.D. – S.A., indeplinesc conditia neafectarii soldului initial.”

In intelesul ordonantei de urgenta, depozitele existente in conturile active care indeplinesc conditia neafectarii soldului initial,  sunt acele depozite constituite din sume reprezentand avansuri sau depuneri integrale in vederea achizitionarii de autoturisme, existente in sold, fara dobanda aferenta si din care nu s-au efectuat retrageri.

Comentarii

comentariu

About the Author