Published On: mie, Iul 27th, 2016

Patru metode simple prin care prelungesti “durata de viata” a bateriei telefonului

Utilizarea telefonului mobil este tot mai intensa in randul populatiei indiferent de varsta acesteia.  Fie ca esti in vacanta si vrei sa imortalizezi cat mai multe momente frumoase sau doresti sa postezi pe Facebook, fie ca ai nevoie de GPS activ sau mai nou, joci Pokemon Go, bateria telefonului este cea care are cel mai mult de suferit, deoarece in urma utilizarii durata de viata a bateriei scade. Motiv pentru care specialistii au prezentat cateva trucuri pentru a mentine “viata” bateriei. Printre care se numara:

 1. Mobilul trebuie tinut la incarcat in sesiuni scurte.  Nu-l mai lasa sa ajunga la 1% pentru ca apoi sa il tii in priza pana la 100%. Bateriile din litiu se degradeaza in acest ritm si e recomandat sa fie tinute la incarcat cate putin, in momentul in care se observa ca au inceput sa-si piarda puterea.

2. Mobilul nu trebuie lasat la incarcat peste noapte. Din acelasi motiv de mai sus, e recomandat ca telefonul sa nu stea atat de multe ore in priza. Bateria "se streseaza" si suprasolicita daca sta la incarcat atat de mult timp.

3. Mobilul nu trebuie incarcat pana la 100%. Poate ti se pare ciudat, dar e mai bine sa iti lasi telefonul in priza putin cate putin, pana ajunge treptat aproape de 100%. In acest fel, bateria nu primeste un soc intr-o singura sesiune de energizare.

4. Mobilul trebuie lasat si fara carcasa/husa.  Din pricina incalzirii cauzate de acestea, bateria se poate degrada mai rapid.

Comentarii

comentariu

About the Author