Published On: mie, Iul 6th, 2016

O bautura halucinogena produce neuroni si trateaza afectiuni neurologice / “Rezultatele ne-au uimit”

Medicamentul homeopat ayahuasca, care este si un produs cu efecte halucinogene contine un compus psihoactiv, numit DMT, ce este utilizat in diminuarea simptomelor depresiei si altor boli mintale.

Dupa ce au descoperit cercetatorii majoritatea secretelor ce le detine planta miraculoasa, Spanish Medical Research Council in colaborare cu cercetatorii din Beckley/ Sant Pau, au descoperit ca unul dintre compusii din ayahuasca stimuleaza producerea de noi neuroni.

De asemenea, afectiunile precum Alzheimer sau dereglarile cognitive, ce sunt asociate cu disparitia unor neuroni di zonele cheie ale creierului, pot fi tratate cu aceasta bautura.  La persoanele care sufera de Alzheimer se produce micsorarea hipocampusului (parte a creierului utilizata pentru memorie si invatare).  Astfel, prin combinarea a doi compusi din ayahauasca, harmina si tetrahudroharmine, cercetatorii au reusit stimuleze dezvoltarea celulelom stem din hipocampus, atat in cazul neuronilor maturi , cat si a celor tineri.

“Faptul ca am creat celule care se regasesc in hipocampus este un lucru bun deoarece exista o speranta pentru tratarea alzheimer-ului. Este prematur sa spunem ca va funcţiona, dar el indică acest lucru”, a declarat cercetatoarea Jordi Riba.

 

Comentarii

comentariu

About the Author