Published On: vin, Iul 8th, 2016

O batrana braileanca le-a dat clasa unor escroci care au incercat s-o pacaleasca cu metoda “Accidentul”

O batrana din Braila nu s-a lasat pacalita de mai multe persoane care au incercat s-o stoarca de bani prin metoda “Accidentul”. Incidentul s-a petrecut in aceasta saptamana, in noaptea de 4 spre 5 iulie. Aceasta a fost sunata de o persoana care s-a recomandat a fi nora sa, si i-a spus ca a accidentat grav o persoana pe trecerea de pietoni, rugand-o insistent sa o ajute cu bani pentru a se impaca cu victima si a scapa de raspundere.

Pentru ca batrana nu s-a lasat prea usor convinsa de lacrimile pretinsei nurori, aceasta i-a dat la telefon o alta persoana, care i-a zis ca este procuror si ca, pentru a–si ajuta ruda, este necesar sa-i dea  20.000 lei, ca sa plateasca spitalizarea victimei si sa se impace cu aceasta. Cum batrana a sustinut ca nu are banii ceruti, asa-zisul procuror a diminuat treptat suma solicitata, aratandu-se dispus sa accepte chiar si bijuterii. Deoarece nici acest lucru nu a convins-o pe femeie care, din modul in care a decurs discutia telefonica, si-a dat seama ca se incearca pacalirea ei, a intrerupt convorbirea, iar a doua zi a depus plangere la politie.

Potrivit unui comunicat al Politiei Braila, cetatenii municipiului sunt mai vigilenti in privinta metodelor folosite de tepari. “Activitatile de informare a populatiei cu privire la inselaciunile prin telefon si masurile de prevenire a acestora, desfasurate de politistii braileni in cadrul Campaniilor „Nu te lasa inselat prin telefon!”, din anul 2013, „Fii precaut! Refuza sa fii o tinta pentru infractori!”, din 2014 si „Nu te lasa pacalit!”, din 2015, dau roade si anul acesta.  Astfel, doar intr-un singur caz din cele 10 plangeri privind fapte de inselaciune prin metoda „accidentul”, inregistrate in evidentele Inspectoratului de Politie Judetean Braila de la inceputul anului 2016, victima a fost convinsa sa trimita bani infractorilor, celelalte noua sesizari privind doar tentative de inselaciune”, se arata in comunicat.

Comentarii

comentariu

About the Author