Published On: mar, Iul 5th, 2016

Managerii romani considera ca legislatia actuala impiedica dezvoltarea ridicata

Potrivit unui studiu realizat printre membrii Amcham, 95% dintre conducatorii de companii considera ca actuala politica economica a Romaniei trebuie schimbata pentru a sustine un nivel de dezvoltare ridicat.

Ionut Simion, presedintele Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania), a declarat ca din acelasi studiu rezida faptul ca 83% conducatorii de companii din Romania sustin ca legile romane sunt neconcludente si incomplete: “Din punctul de vedere al investitiilor in Romania, perspectiva este una pozitiva, cu 46% dintre directori declarand ca investitiile companiilor lor in Romania vor creste, in timp ce 49% mentioneaza ca acestea vor ramane la acelasi nivel. Totodata, 75% dintre ei sustin ca Romania ofera conditii bune si numeroase oportunitati de afaceri”.

Acesta a precizat ca sondajul a a fost realizat pe un esantion de 200 de persoane, membri ai AmCham. Obiectivul principal al sondajul a fost identificarea opiniilor si perceptiei directorilor executivi care conduc afaceri in Romania asupra progreselor inregistrate de Romania din perspectiva cadrului legislativ, a administratiei publice, infrastructurii si a politicii fiscale si monetare. Dezacordul dintre partidele politice si utilizarea fiscalitatii ca instrument politic au fost principalele cauze pe care le-au precizat peste 75% dintre directorii generali intervievati ca fiind vinovate pentru slaba performanta a politicii economice.

Comentarii

comentariu

About the Author