Published On: mar, Iul 5th, 2016

Lovitura de teatru pentru soferi / Dupa ce actuala taxa de mediu a fost declarata ilegala, guvernul doreste introducerea unei noi taxe

Cristiana Palmer, ministrul mediului, a declarat ieri ca Guvernul lucreaza deja la “o noua varianta de taxa de timbru”, dupa ce legea actuala a fost declarata ilegala, statul fiind obligat sa le returneze banii romanilor care au achitat aceasta taxa.

“Lucram la o noua varianta de taxa de timbru, avem un grup de lucru si sper ca pana in toamna, cand reintram in activitatea intensa pe domeniul acesta, sa venim cu o varianta care sper sa fie mai echitabila pentru toata lumea si inclusiv pentru principiul <<poluatorul plateste>>, care este de fapt fundamentul unei astfel de taxe. Curtea Europeana de Justitie a declarat ca taxa este ilegala si pana acum oamenii trebuiau sa dea statul in judecata ca sa isi recupereze banii. Anul acesta eu am introdus in mod special si am lucrat cu colegii, am facut un ordin de ministru comun ca sa dam posibilitatea ca si pe cale administrativa sa se recupereze acesti bani de catre cetateni si vom vedea ce formula vom avea in final, care sa fie modalitatea de a returna banii”, a afirmat Palmer.

Comentarii

comentariu

About the Author