Published On: vin, Iul 15th, 2016

Liderul clanului “Catali” a fost arestat la domiciliu

Liderul clanului “Catali”, Radu Bogateanu, a ajuns in stare de arest la domiciliu, dupa ca a incalcat obligatiile impuse de judecatori, cand a fost pus sub control judiciar. Acesta a fost condamnat la 9 ani de inchisoare, in prima instanta, pentru trafic de persoane. Pus sub control judiciar, “Romica Catali” nu a respectat limitele impuse de judecatori, si anume de a se intalni cu celelalte persoane implicate in dosarul “Bogateanu” si s-a intalnit cu inculpatii Nicolae Patrascu si Alina Serea. Liderul clanului era sub supravegherea politistilor care nu au ratat aceasta intalnire, dintre cei trei, si astfel Bogateanu si-a riscat libertatea, urmand sa fie arestat la domiciliu pana la sentinta finala.

Dupa aceasta intalnire Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) s-a adresat instantei si cerut inlocuirea controlului judiciar. Interlopul poate considerea ca a scapat usor pentru ca poate dormi in propriul pat si nu in arestul politiei.

“Admite sesizarea formulata de DIICOT- Biroul Teritorial Braila. Dispune inlocuirea masurii preventive a controlului judiciar luata fata de inculpatul Bogateanu Radu cu masura preventiva a arestului la domiciliu, constand in obligatia acestuia de a nu parasi imobilul unde locuieste, situat in sat Varsatura, fara permisiunea organului care a dispus masura, pe o perioada de 30 de zile, pana la data de 04.08.2016 inclusiv. Pe durata arestului la domiciliu , inculpatul Bogateanu Radu are urmatoarele obligatii: a) sa se prezinte in fata organului de urmarire penala , a judecatorului de drepturi si libertati sau a instantei ori de cate ori este chemat; b) sa nu comunice cu ceilalti inculpati din prezentul dosar, cu persoanele vatamate sau membrii de familie ai acestora si cu martorii din dosar. Atrage atentia inculpatului Bogateanu Radu ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a masurii sau a obligatiilor care ii revin, masura arestului la domiciliu poate fi inlocuita cu masura arestarii preventive. Definitiva", este solutia data de judecatorii CA Galati.

Interlopii din dosarul "Bogateanu",  sunt acuzati de infractiuni de trafic de persoane, trafic de minore, spalare de bani si proxenetism.

Comentarii

comentariu

About the Author