Published On: mar, Iul 5th, 2016

La Visani lumea inca mai traieste ca pe vremea lui Ceausescu / Apa doar dimineata si seara

Ne intoarcem la vechiul trai. Localnicii dintr-o  comuna uitata autoritati, Visani pe numele ei, o simt cel mai bine. Desi temperaturile de afara fac victime in fiecare zi, din cauza lipsei de hidratare, localnicii primesc apa cu portia ca atunci cand Ceausescu oprea curentul pe timpul zilei. Asadar, la fel ca in acele vremuri, oamenii primesc apa cu portia, doar dimineata si seara, pentru ca doua dintre puturile forate au secat, iar al treilea nu mai face fata, astfel ca apa este distribuita in intervalele orare 6.00-9.30 si 18.00-21.30.

Solutia rezolvarii acestei probleme propusa de Francisk Chiriac, presedintele Consiliului Judetean ar fi racordarea la Statia de Apa din orasul Faurei. De asemenea, odata cu luarea acestei masuri comunele Jirlau si Galbenu ar trebui si ele racordate la apa. Astfel, Chiriac a cerut ca pana miercuri la pranz sa primeasca un raport privind modalitatea legala de a racorda comuna Jirlau la Statia de Apa Faurei.

“Sa vedem cum facem, ce poate face Consiliul Judetean, ce poate face CUP Dunarea pe partea asta. Pâna miercuri la 12:00 trebuie sa vina cu un raport. O sa facem o minuta a sedintei si rezolvam. In momentul de fata Visani are apa, dar nu are la capacitate maxima, adica cu presiune. Era o solutie sa mai sapam un put forat acolo, dar n-as vrea sa cheltuim bani suplimentari pentru asta. Vreau sa gasim solutia cea mai rapida si cea mai buna ca sa avem si apa potabila si presiune acolo. Ei au acum doua puturi care sunt nisipoase si nu pot sa faca fata, iar apa nu este nici potabila. M-am gândit la partea asta, pentru ca o sa rezolvam si partea de Jirlau, daca legam comuna de Faurei. Este o conducta pe care presupun ca o sa o faca CUP Dunarea cât mai repede”, a declarat Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author