Published On: lun, Iul 11th, 2016

Klaus Iohannis a decis: hipermarketurile sunt obligate sa expuna la raft 51% produse romanesti

Presedintele Klaus Iohannis a decis ca 51% dintre marfurile de la raft sa fie romanesti, iar incasarea taxelor si serviciilor de la furnizori sa fie interzise.

Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputatilor in mod decizional in unanimitate in luna iunie, desi comerciantii nu sunt de acord cu aceasta lege. Confederati patronala CONCORDIA a luat la cunostinta  cu ingrijorare modificarile privind comericalizarea produselor alomentare, sustinand ca se incalca legislatia comunitara si principiile pietei unice.

De asemenea, CONCORDIA a sustinut ca obligativitatea ca 51% din produsele alimentare romanesti din supermarkete nu vor rezolva problemele si nici nu va asigura un sprijin real producatorilor romani.

Actul normativ mai prevede ca “relatiile comerciale dintre furnizori si comercianti sunt stabilite prin incheierea unui contract comercial negociat in prealabil de catre parti, care respecta legislatia in vigoare si dispozitiile prevazute de prezenta lege. Este interzis oricarui comerciant sa solicite facturarea/refacturarea si sa incaseze de la furnizor taxe si servicii. Este interzis oricarui comerciant sa solicite furnizorului sa nu vanda altor comercianti aceleasi produse la un pret de achizitie mai mic sau egal cu cel cu care a achizitionat produsele respective”.

 

Comentarii

comentariu

About the Author