Published On: vin, iul. 8th, 2016

Investigatiile pentru cancer pentru care bolnavii scoteau bani din buzunar, acum vor fi decontate de CNAS

Incepand cu 1 iulie, analizele de tip RMN la san pot fi decontatea, daca s-au epuizat examinarile precum ecografia si mamografia, ce ar putea depista eventualele tumori.

Statisticile ne arata ca o treime din cele 9 mii de femei diagnosticate cu cancer mamar pierd lupta cu boala. Pentru a se pune un dignostic cat mai sigur, e nevoie de cele mai multe ori de investigatii suplimentare, pentru care pana acum pacientii erau nevoiti sa scoata bani din buzunar.

Augustin Costache, purtatorul de cuvant al CNAS a spus ca in cazul in care examinarile de tip mamografie sau ecografie nu sunt relevante, se potate merge mai departe cu RMN: “Intai sunt niste etape de examinare si daca acele etape de examinare nu sunt relevantem atunci se trece la RMN”.

“Ar depista boala intr-un stadiu incipient cu sanse mari de supravietuire”, a afirmat Irimia Cezar, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>