Published On: joi, Iul 14th, 2016

GALERIE FOTO: Festival coral cu traditie / Brailenii au castigat medalia de bronz in Grecia

Corul mixt „Trison“ din cadrul Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu“ Braila, dirijat de prof. Marcica si Stefan Lupu, a obtinut medalia de bronz la cea de a XXXIV-a editie a Festivalului Coral International de la Preveza – Grecia, in cadrul caruia a avut loc cea de-a XXII-a editie a Concursului Coral International de Muzica Sacra – in organizarea Societatii Corale „Armonia” din Preveza.

Desfasurata in perioada 7-10 iulie 2016, manifestarea a reunit 18 coruri din: Bulgaria, Canada, Cehia, Elvetia, Grecia, Marea Britanie, Moldova, Romania si Serbia. Din tara noastra au fost selectate si au participat doar doua ansambluri si anume Corul brailean „Trison” si Corala barbateasca ortodoxa „Te Deum Laudamus” din Bucuresti.

La concursul propriu-zis, desfasurat pe 9 iulie la Centrul Cultural din localitate, Corul „Trison” a interpretat patru piese (Ave Maria, Tatal nostru, Myr da tsary, Sarba pe loc), intreaga prestatie fiind bine apreciata de juriul concursului compus din cinci distinsi profesori universitari de muzica si dirijat coral, recunoscuți pe plan internațional.

Pe parcursul manifestarii, Corul brailean a mai fost invitat sa concerteze si in alte locatii unde a primit, permanent, aprecieri si aplauze din partea unui numeros public. Astfel, pe langa defilarea din oras si participarea la festivitatea de deschidere desfasurata, pe 7 iulie, la Teatrul de vara „Giannis Ritsos”, Corul a concertat in ziua urmatoare la Biserica Sf. Haralmpos, iar pe 9 iulie in Piata Limeniko Tameio, interpretand mai multe piese din repertoriul propriu.

Duminica, 10 iulie, in Amfiteatrul Odeonului roman din cetate antica Nikopole a avut loc festivitatea de premiere unde au fost prezenți, pe langa corurile concurente, autoritațile locale si Mitropolitul Chrysostomos de Nikopolis si Preveza.

Domnii profesori dirijori si membrii Corului aduc multumiri Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Braila pentru sprijinul acordat prin sustinerea cheltuielii cu transportul dus-intors, precum si Parohiei „Nasterea Domnului” din Braila, in special parintelui paroh Costel Vatra, pentru binecuvantarea participarii si pentru pachetele cu alimente destinate drumului.

La randul sau, conducerea Scolii felicita Corul mixt „Trison” si pe dirijorii sai, participanti meritorii la aceasta ampla manifestare internationala, asigurandu-i de sustinerea sa permanenta pentru promovarea culturii nationale in tara si in strainatate.

 

Comentarii

comentariu

About the Author