Published On: mar, Iul 5th, 2016

GALERIE FOTO /AU DAT BULUC LA MARELE LICURICI – Capeteniile Binomului DNA-SRI s-au ingramadit sa-i stranga mana ambasadorului SUA Hans Klemm, de Ziua Americii

Au stat incolonati asteptandu-si randul Laura Kovesi, Marius Iacob, Calin Nistor, Eduard Hellvig si Florian Coldea. Nu a lipsit nici ministresa Pruna. Au mai defilat seful SIE Mihai Razvan Ungureanu, Procurorul General Augustin Lazar, seful DIICOT Daniel Horodniceanu si seful Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru.

Ambasada SUA a sarbatorit in avans, cu mare fast, Ziua Americii. S-a intamplat vineri, 1 iulie 2016, si, asa cum este traditia, la eveniment au luat parte cei mai importanti lideri politici din Romania. Dar nu numai. Si in acest an, la Ambasada SUA au dat buluc capii Justitiei si ai serviciilor secrete. Toti s-au incolonat si au asteptat cuminti sa dea mana cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, si sa fie bagati in seama de reprezentantul „Marelui Licurici” in Romania.

Evident, de la evenimentul organizat de Ambasada SUA la Bucuresti nu putea sa lipseasca sefa DNA Laura Kovesi. Dupa cum se poate vedea si in pozele de mai jos, aceasta s-a afisat extrem de emotionata si fericita ca da mana cu reprezentul americanilor la noi in tara. De asemenea, foarte relaxat a fost in compania lui Hans Klemm si prim-adjunctul SRI, partenerul de „Binom” al lui Kovesi, generalul Florian Coldea, care a ajuns in acelasi timp cu directorii SRI si SIE, Eduard Hellvig si Mihai Razvan Ungureanu.

De la petrecerea Ambasadei SUA nu a lipsit nici ministresa Justitiei, Raluca Pruna, dar nici Procurorul General Augustin Lazar, seful DIICOT Daniel Horodniceanu sau seful Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru. Au fost prezenti si adjunctii Laurei Kovesi, procurorii Marius Iacob si Calin Nistor.

Pe de alta parte, in pozele postate pe siteul Ambasadei SUA nu i-am vazut pe capii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu si Ionut Matei, figuri obisnuite in anii trecuti. Nu i-am vazut nici pe sefii CSM. Cine stie, poate s-au ferit de fotograf…

Legea interzice magistratilor sa colaboreze cu serviciile de informatii. Diplomatii din ambasade sunt prezumtivi ofiteri acoperiti

In final, ne intrebam: ce treaba are Ambasada SUA cu procurorii, judecatorii si sefii institutiilor de forta din Romania? Daca prezenta unor politicieni la asemenea evenimente este ceva normal, nu la fel stau lucrurile, cel putin din punctul nostru de vedere, in cazul unor magistrati. Un aspect major ce releva nefirescul intalnirilor unor magistrati cu politicieni cu rang diplomatic din cadrul ambasadelor straine este legea romana care interzice judecatorilor si procurorilor sa fie agenti acoperiti ori sa colaboreze cu servicii de informatii. Dupa cum se stie, reprezentantii diplomatici din ambasade sunt agenti acoperiti ai serviciilor de informatii externe ale respectivelor state, la fel cum si diplomatii romani din ambasadele noastre sunt de regula agenti SIE acoperiti. Este foarte posibil ca dupa alegerile din toamna Parlamentul sa interzica in mod expres magistratilor sa mai calce prin ambasade date fiind suspiciunile ca acestia ar putea raspunde unor alte interese decat cele nationale.

Iata cateva poze de la receptia oferita de Ambasada SUA la Bucuresti:

Laura Kovesi da mana fericita cu ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm

 

kovesi_3

 

Sefii SRI si SIE au ajuns la Ambasada SUA. Generalul Florian Coldea rade relaxat cu Hans Klemm

coldea_hellvig_mru

Ministresa Justitiei Raluca Pruna

raluca_pruna

Adjunctii DNA Marius Iacob si Calin Nistor

iacob_nistor_3

Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (al treilea de la stanga la dreapta)

augustin_lazar

Seful Agentiei Nationale de Integritate Bogdan Stan (primul din stanga)

augustin_lazar_2

Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar impreuna cu fostul presedinte Emil Constantinescu

augustin_lazar_constantinescu

Seful DIICOT Daniel Horodniceanu, fostul ministru al Justitiei Robert Cazanciuc si Procurorul General Augustin Lazar

cazanciuc_horodniceanu_lazar

Seful Inspectiei Judiciare a CSM, judecatorul Lucian Netejoru

netejoru

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-