Published On: joi, Iul 7th, 2016

Dorinta brailenilor cu privire la cainii maidanezi pare sa fi fost auzita / Dragomir lucreaza deja la o solutie

In ultimul timp, tot mai multi braileni posteaza pe retelele de socializare fotografii cu haitele de caini din cartierile orasului, in speranta camaidanezi2_infobraila noul primar, Dragomir, isi va tine promisiunea facuta in campanie si va rezolva aceasta problema care bantuie orasul de ani de zile. Dupa ce zilele acestea un cititor ne-a trimis o poza in care se observa cum o strada a fost invatata de o haita de 40 de caini, tot mai multi braileni au inceput sa reclame ca aceeasi situatie se regaseste si in cartierele lor. Bineinteles ca aceste fotografii au pornit si discutii contradictori, intre persoanele care doresc un oras fara maidanezi, fiind de acord inclusiv cu solutia dura a eutanasierii, si “asa zisii iubitori de animale”, care nu le dau mancare la scara.

Nu cred ca este necesara oferirea de exemple de cartiere pline de maidanezi, deoarece nu cred ca exista cartier fara caini, dar brailenii au spus: ”Vreau sa vin de la munca, cand sunt schimbul doi, fara frica in san ca ma vor manca cainii”, “Si eu am facut o plangere la primarie in cazul cainilor maidanezi si cei lasati de stapani liberi din zona Obor…Si raspunsul a fost…ZERO! Ca atat de mult le pasa si isi fac treaba dar nu ei is singura problema, ca au mai fost hingherii sa ii ia din diverse zone, iar "iubitorii de animale", anume acei ipocriti cu care am placerea sa ma cert de fiecare data cand ii vad ca le dau de mancare dar ii lasa tot pe strazi au mare parte din vina. Sunteti obligati de lege sa ii tineti cu lesa si botnita pe domeniul public si sa ii ingrijiti la voi acasa! ca altfel e posibil ca prostii dealde eu, care vin acasa odata la 2-3 luni dar si cei care nu circula zilnic zona si nu au timp sa se imprieteneasca cu Azorel si Fetita sa aiba surpriza ca dupa lasarea serii sa nu mai fie circulabil orasul asta. Ar curge amenzile in stanga si dreapta dar pana nu e vreun copil sfasiat probabil nu e prea serioasa treaba, is altele mai importante” , “Haite de caini si bezna fara iluminat stradal pe o strada din braila adica pe calea galati nu este iluminat stradal decat pana putin mai incolo de casa unui domn deputat noi ceilalti mergem prin bezna si riscand sa fim muscati de caini calea galati inspre praporgescu”, etc.

Se pare ca “strigatul” de ajutor al brailenilor a ajuns pana la Dragomir care declarat ca va incepe sa caute solutii si ca are deja o strategie pentru rezolvarea acestei probleme. Acesta a inspectat deja unul dintre adaposturi, dar sa fim seriosi, la cate mii de caini sunt in Braila, doua adaposturi nu sunt indeajuns, iar solutiile trebuie sa fie unele puse in aplicare rapid si sa fie durabile.

Comentarii

comentariu

About the Author