Published On: mar, Iul 5th, 2016

Doctoritele care au luat mita pentru pensiile de boala de la Serviciul de Expertiza Medicala vor fi judecate

Vineri, 1 iulie, Tribunalul Braila a dispus judecata in cazul luarii de mita in care sunt implicate doctoritele de la Serviciul de Expertiza Medicala, Tone, Boala si Andreicut.

Inculpatele sunt urmarite penal si au fost trimise in judecata  pentru luare de mita in forma continua, fiind constatata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati.

Prin aceasta dispozitie, inculpatele nu au voie sa ia legatura una cu cealalta sau sa comunice in vreun fel cu martorii din rechizitoriu.

Doctorita Boala a primit bani in schimbul acordarii gradelor de handicap pentru a se incadra in diagnosticul necesar primirii pensiei.  Aceasta a primit in perioada 27 aprilie – 16 iunie o suma totala de 3.885 lei, bani acumulati de la 69 de pacienti. Doctorita Rodica Tone a primit o suma totala de 4.810 lei si 100 de euro, bani acumulati de la 68 de pacienti, iar doctorita Andreicut a fost prinsa in ziua perchezitiilor cu suma de 1.250 lei, bani primiti de la 8 pacienti.

 

Comentarii

comentariu

About the Author