Published On: mie, Iul 20th, 2016

DNA IL VREA PE IOHANNIS

Lia Olguta Vasilescu a fost executata pentru ca n-a vrut sa il toarne pe Klaus Iohannis: “M-au intrebat daca vreau sa fac un denunt impotriva celorlalti primari sau chiar a Presedintelui Klaus Iohannis. Mie mi se pare deja ca acest dosar urmareste altceva. S-a discutat de o singura persoana”. Primarul Craiovei anunta: “In momentul in care o sa incep sa vorbesc nu o sa fie soc, o sa fie bomba atomica!”

Parchetul Laurei Kovesi vrea sa il faca pe la spate pe Klaus Iohannis si il vaneaza pe Presedintele Romaniei! Cel putin asta reiese din declaratiile facute de primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, dupa ce procuroarea DNA Claudia Rosu a dispus trimiterea in judecata a edilului sub acuzatia de luare de mita si spalare de bani. Contactata telefonic de postul Tv Antena 3, Lia Olguta Vasilescu a dezvaluit ca in momentul in care a fost chemata la sediul DNA pentru a fi informata cu privire la instituirea sechestrului pe bunurile sale, a fost intrebata daca doreste sa faca un denunt impotriva lui Klaus Iohannis, in contextul in care a afirmat in spatiul public ca aceleasi practici din Primaria Craiova erau puse in aplicare si la Primaria Sibiu, condusa de actualul Presedinte al Romaniei. In mod categoric, Olguta Vasilescu le-a precizat procurorilor ca nu doreste sa faca niciun denunt impotriva nimanui intrucat nu considera ca este ilegal ceea ce a facut “si nici ce a facut Klaus Iohannis”.

In schimb, Lia Olguta Vasilescu si-a exprimat convingerea ca dosarul sau urmareste o alta tinta, aratand ca la momentul oferirii posiblitatii formularii de deunturi, desi se discutase ca toti primari din Romania pot fi acuzati de aceste fapte, s-a facut referire la o singura persoana, respectiv la Klaus Iohannis.

In timpul interventiei sale telefonice de la Antena 3, Livia Olguta Vasilescu a adus in atentia publica si o deficienta in sistemul de Justitie din Romania, privitoare la faptul ca un inculpat nu are acces la acuzatiile ce ii sunt aduse de procurori decat in momentul trimiterii sale in judecata, pana la acea data aparandu-se practic in orb.

Iata declaratiile primarului Craiovei Lia Olguta Vasilescu facute la Antena 3, dupa ce a fost intrebata cum comenteaza decizia procurorilor DNA de a o deferi justitiei, dar si cine sta in spatele dosarului sau:

"Este foarte bine ca s-a trimis dosarul in instanta pentru ca putem sa venim si noi cu probele noastre ca sa demontam ce este acolo. (n.red. – cine i-a dorit raul?) Este vorba despre niste oameni de afaceri care nu au avut acces la licitatii si la functiile publice pe care si le-au dorit. Este un lucru pe vreau sa il spun in instanta, pentru ca in momentul in care am facut niste declaratii in fata DNA-ului vis-a-vis de ce au declarat martorii, ca se bateau cap in cap, au chemat martorii ca sa isi schimbe declaratiile. La ora actuala, ne face strategia de aparare, este foarte bine ca dosarul s-a trimis in instanta pentru ca acum putem si noi sa il vedem. Va aduc aminte faptul ca m-am aparat in doua instante de judecata pentru propunere de arestare, nu asa jucarie, in conditiile in care nu vazusem dosarul.”

Intrebata daca are cunostinta de alte cazuri in tara in care surse externe, nonbugetare, atrase si folosite ca investitii au fost catalogate ca foloase electorale necuvenite, Lia Olguta Vasilescu a raspuns:

“Nu, si mi se pare o aberatie pentru ca avem legea sponsorizarii, dupa care functioneaza toate institutiile publice, toate firmele private, toate cazurile sociale. Eu spun ca tot ce am facut noi este perfect legal. Mai mult decat atat, ce s-a intamplat la Primaria Craiova s-a intamplat in toate primariile din Romania. E adevarat ca pe scarile DNA-ului in catuse a coborat doar Olguta Vasilescu nu si la alti primari. Dar asta nu inseamna, Doamne fereste, ca doresc raul cuiva. Sau ca eu stiu, as incerca sa ii atrag si pe ei in vreun dosar. Dimpotriva! Mi s-a cerut la un moment dat sa fac denunturi impotriva celorlalti primari ca sa poata sa inceapa un dosar. Si am refuzat categoric! Pe mine nu ma intereseaza chestiunea asta, in primul rand, iar in al doilea rand, eu considera ca ceea ce am facut eu si au facut si ceilalti primari a fost in beneficiul public, nu in beneficiul vreunei persoanei private si ca este perfect legal”.

Lia Olguta Vasilescu a povestit si despre cum decurge o discutie cu procurorii DNA, dar si cum au incercat anchetatorii sa ii propuna sa il denunte pe Klaus Iohannis?

“Eu nu am dat nicio declaratie la DNA pentru ca mi-am pastrat dreptul la tacere, dar procurorul de caz stia din spatiul public ca au fost descoperiti si alti primari. S-a spus ca acelasi lucru s-a intamplat si la Sibiu, la Timisoara, la Cluj. In fine, m-au intrebat daca vreau sa fac un denunt impotriva celorlalti primari sau chiar a Presedintelui Klaus Iohannis. Mie mi se pare deja ca acest dosar urmareste altceva. S-a discutat de o singura persoana (n.red. – de Presedintele Iohannis)… intr-un context vis-a-vis de declaratiile publice. (…) Am spus ca nu pot sa fac un denunt pentru ca nu am facut rau in viata mea la nimeni si pentru ca eu nu consider ca este ilegal nici ce am facut eu si nici ce a facut Klaus Iohannis. Eu nu am facut nicio declaratie in fata procurorilor, sa ma apar in vreun fel, sa spun ca am facut eu pentru ca asta a facut si primarul Sibiului. A fost o discutie doar in momentul in care am fost chemata pentru a mi se pune sechestru pe avere, spuandu-mi-se ca au aparut aceste informatii in spatiul public si daca vreau sa fac un denunt. Am spus ca nu vreau sa fac niciun denunt pentru ca nu am facut rau la nimeni si pentru ca nu este nimic ilegal ce am facut eu. Denunt poate sa faca oricine si tocmai aici este carenta legii. (…) Sunt atat de multe lucruri in dosar, iar in momentul in care o sa incep sa vorbesc nu o sa fie soc, o sa fie bomba atomica.”

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-