Published On: mar, Iul 19th, 2016

Cele mai eficiente analgezice pe care nu le stiai

Majoritatea oamenilor apeleaza cu usurinta la analgezice in momentele in care durerile ne dau batai de de cap. Insa, daca tot nu ne putem ameliora durerile pe cai naturale, ar fi util sa stim cand si cum este bine sa combatem aceste dureri, cu ajutorul analgezicelor si care sunt cele mai eficiente.

De asemenea, cele mai eficiente, nu inseamna ca sunt si cele mai bune. Pe de de o parte ne pot scuti de durerile insuportabile, dar ne pot afecta alte organe sau in cazul in care organismul se obisnuieste cu substanta, sa devina imuno-dependent si sa trebuiasca sa marim cantitatea, ori sa schimbam analgezicele cu unele din ce in ce mai puternice.

Topul celor mai eficiente analgezice a fost facut de Dr. Andrew Moore, specialist in terpii antialgice . Selectia a fost realizata in urma unui studiu facut pe 20 de mii de oameni, care au fost supusi inclusiv la testul placebo.

ETORICOXIB, 120-240 mg – este un antiinflamator nesteroidian (AINS), recomandat doar pentru durerile post-operatorii, osteoartrite, artrite reumatoide, dureri dentare, fibromialgie, dureri de spate si unele tipuri de migrene.

DICLOFENAC, 100 mg – AINS pentru osteoartrite, artrite reumatoide, dureri de cap, guta, dureri post-operatorii

 CELECOXIB, 400 mg – AINS pentru osteoartrite, artrite reumatoide si dureri menstruale

PARACETAMOL, 1000 mg, in combinatie cu CODEINA, 60 mg – un opoid folosit pentru tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate medie: cefalee, nevralgii dentare, dureri sciatice, artralgii nereumatismale, dismenoree, dureri dupa unele interventii chirurgicale, entorse, fracturi si luxatii.

ASPIRINA, 1200 mg – sau acidul acetilsalicilic, este un medicament antiinflamator non-steroidian din familia salicilaţilor, folosit în general ca un analgezic minor, ca antipiretic, sau ca antiinflamator. În plus, aspirina în doze mici are un efect anticoagulant şi este folosit pe termen lung ca să diminueze riscul de infarct.

IBUPROFEN, 400 mg – antiinflamator nesteroidian indicat in artropatii inflamatorii cronice (artrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta, artrita psoriazica); stari inflamatorii severe in ORL, stomatologie, patologia respiratorie, in ginecologie, in oncologie, dureri dentare, dismenoree.

OXYCODONE, 10 mg, in combinatie cu PARACETAMOL, 650 mg – un antialgic foarte puternic, recomandat in durerile severe post-operatorii si in dureri de spate intense.

DICLOFENAC, 25 mg – antiinflamator nesteroidian indicat in artrita reumatoida, spondilartrita anchilopoietica, osteoartroza, periartrita, tendinita, tenosinovita, luxatii, intinderi de ligamente, fracturi, dureri lombo-sacrale, crize de guta, inflamatii postoperatorii de natura ORL, stomatologie si ortopedie

KETOROLAC, 10 mg – medicament antiinflamator nesteroidian pentru tratarea durerilor moderate si severe, dureri post-operatorii, dureri de spate sau dureri in diferite tipuri de cancer

NAPROXEN, 400/440 mg – medicament AINS cu actiune antiinflamatoare, antipiretica si analgezica, recomandat pentru artrite reumatoide, spondilite anchilozante, reumatism articular acut si alte forme de boli reumatismale, articulare si musculare, traumatisme in sistemul osteoarticular, sciatica, nevralgii, polineurite, tromboflebite, cefalee, infectii respiratorii acute si alte stari inflamatorii si febrile, dismenoree, iminenta de nastere prematura.

PIROXICAM, 20 mg – Antiinflamatar nesteroidian, analgezic, antipiretic; este un antireumatic eficace cu efect durabil (este suficienta o singura doza/zi) si este indicat Poliartrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilopoietica, afectiuni musculo-scheletice acute, criza de guta.

LUMIRACOXIB, 400 mg – recomandat in special in osteoartrite.

 IBUPROFEN, 200 mg – este indicat in durerile de muschi, durerile de dinti, migrene, dureri menstruale.

PETHIDINE, 100 mg (injectabil) – are indicatie stricta doar pentru utilizarea in timpul operatiilor.

TRAMADOL, 150 mg – este indicat in durerile si traumele ginecologice.

MORFINA, 10 mg (injectabil) – este recomandata doar in cazul durerilor aparute in timpul unui infarct sau pentru durerile severe post-operatorii si de spate.

NAPROXEN, 200/220 mg – are o actiune antiinflamatoare, antipiretica si analgezica, fiind recomandat in osteoartrite, guta artritica, artrite reumatoide, spondilite anchilozante, reumatism articular acut si alte forme de boli reumatismale, articulare si musculare.

KETOROLAC, 30 mg (injectabil) – este folosit pentru durerile moderate sau severe post-operatorii, dureri de spate sau dureri in afectiuni oncologice.

PARACETAMOL, 500 mg– recomandat pentru dureri de cap, dureri de dinti sau pentru raceli.

CELECOXIB, 200 mg – antiinflamator nesteroidian recomandat pentru durerile menstruale, pentru durerile reumatismale, dar si pentru reducerea polipilor pe colon.

 

Comentarii

comentariu

About the Author