Published On: joi, Iul 28th, 2016

ANAF intrece limitele din nou / Romanii care au carduri sunt scandalizati

Agentia Nationala de Administratie Fiscala cere toate datele cu privire la tranzactiile facute cu POS-ul,motiv pentru care romanii sunt scandalizati. Mai mult de atat, vor acces chiar si la datele cu privire la identitatea detinatorului cardului.

“In cazul platilor electronice, efectuate cu cardul bancar prin intermediul POS-ului, entitatea  care gestioneaza certificarea/autorizarea tranzactiei, comunica Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, simultan cu transmiterea tranzactiei catre institutia acceptanta ,date despre  ID –ul terminalului, ID-ul comerciantului, numarul, valoarea, data, ora,  minutul emiterii bonului fiscal, institutia acceptanta, numarul cardului utilizat pentru efectuarea platii, cod autorizare plata, toate detaliile disponibile cu privire la identitatea detinatorului cardului”, s-a precizat in nota de fundamentare a actului normativ.

Prevederea este inclusa într-un proiect de Hotarare pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 479/2003, care reprezinta legislatie secundara în materie fiscala.

Comentarii

comentariu

About the Author