Published On: mie, Iun 8th, 2016

Vor mai avea sau nu loc examenele nationale?

Nemultumiti de propunerile Ministerului Muncii, profesorii se gandesc sa sisteze examenele nationale ca forma de protest.

In urma protestelor profesorilor, Guvernul a dispus o recalculare salariala in doua transe, dar nu pentru toti profesorii, ci doar pentru profesorii debutanti. Cresterea salariala se va face la inceputul lunii august si in decembrie 2017.

“Exista si aceasta idee, desi ne doare sufletul pentru ca elevul este, in cazul nostru, materia prima si este pacat dupa o munca de un an sa sufere copilul, sa sufere familia, sa suferim noi toti. Speram sa gasim o alta formula, daca maine se va deschide clar portita pentru negocieri intr-un ritm alert a legii de salarizare unitare a bugetarilor, probabil ca atunci ne vom duce crucea si vom astepta” , a declarat liderul Sindicatului de Invatamant Braila.

In 2005 a avut loc cea mai mare greva, ce a durat 22 de zile si s-a incheiat in urma unui acord intre Guvern si sindicate, cand Calin Popescu Tariceanu, Premier pe vremea aceea a dispus o marire salariala de 12%.

Comentarii

comentariu

About the Author

-