Published On: lun, Iun 6th, 2016

UPDATE: Pompier mistuit de flacari / Pompierii se chinuie de peste 24 de ore sa stinga flacarile

UPDATE: Pompierii se chinuie de peste 24 de ore sa stinga focul de la fabrica de incaltaminte din localitatea Jilava. ISU a anuntat ca focul arde mognit in interiorul hale si ca interventia va mai dura cateva ore. Opt autospeciale actioneaza in continuare.

Ministerul de Mediu este ingrijorat pentru pericolul in care poate fi pusa populatia in urma fumului rezultat.  Asadar, a fost trimis luni, un laborator mobil pentru analizarea toxicitatii din mediu produsa de fumul cauzat de incendiu.  Pana acum nu s-au depistat modificari ale aerului.

Astazi, in jurul orei 7.30, un pompier aflat in misiune a fost mistuit de flacari. Incendiul a avut loc la o fabrica de incaltaminte din localitatea Jilava.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca pompierii nu pot interveni sa isi extraga colegul decedat, intrucat incendiul este foarte violent. La fata locului au ajuns si criminalistii pentru mai multe cercetari, sub coordonarea procurorilor militari.

“Un pompier salvator de la Detasamentul Buftea, Garda Magurele, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dealu Spirii” Bucuresti-Ilfov a decedat in aceasta dimineata, in timpul unei misiuni de stingere. Incendiul, anuntat in jurul orei 7.30, se manifesta la o fabrica de incaltaminte din localitatea Jilava, pe o suprafata de aproximativ 2000 m2, la fata locului fiind alocate de urgenta 12 autospeciale de stingere, patru autospeciale pentru interventie la inaltime, o ambulanta SMURD, o unitate de terapie intensiva mobila SMURD, patru autospeciale pentru descarcerare si o autospeciala CBRN”, a transmis Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, printr-un comunicat de presa.

In urma incendiului, procurorii au deschis o ancheta pentru a afla in ce imprejurari s-a petrecut incidentul si decesului pompierului.

“Aflat intr-unul dintre echipajele care actionau pentru lichidarea, colegul nostru a fost surprins de un perete care s-a prabusit. Intrucat flacarile se manifesta cu violenta, pompierii nu pot patrunde in zona in care acesta se afla, pentru a-l recupera de sub placa de beton. In prezent, la locul incendiului de afla o echipa de criminalisti, care sub coordonarea procurorului militar cerceteaza cauzele si imprejurarile in care s-a petrecut tragicul incident”, s-a mai specificat in comunicatul de presa.

Comentarii

comentariu

About the Author