Published On: vin, Iun 3rd, 2016

Spitalul Judetean a ramas cu lucrarile pe loc / CJ este prea ocupat ca sa isi repare greselile

Lucrarile din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Braila au fost sistate din cauza subevaluarii investitiilor de catre Consiliul Judetean. 

Ba chiar, pentru un anumit proiect, desi finalizat, Spitalul Judetean a achizitionat din surse proprii o documentatie care sa permita punerea in functiune a sectiei de anestezie si terapie intensiva (ATI). La momentul actual, documentatia se afla la proiectant in vederea revizuirii deoarece exista temerea ca aceasta lucrare a fost subevaluata.

In cadrul proiectului  de punere in functiune a sectiei de anestezie si terapie intensiva, nu a fost inclus mobilerul nemedical. Valoarea mobilierului nemedical este de 400.000 lei (valoare prea mare), motiv pentru care se va face anunt in SEAP pentru reevaluare si apoi documentatia finala va fi inaintata catre Consiliul Judetean, in vederea finantarii.

Un alt proiect sistat este cel de reabilitare al blocului operator. Lucrarile au inceput in anul 2013, avand termenul de finalizare decembrie 2015. Pana la data prezenta, proiectul s-a executat in proportie de 51,24%.

Proiectul de reabilitarea al blocului operator cuprinde 3 etape (etapa I – 6 sali de operatie + anexe, etapa II – 2 sali de operatie + anexe + 2 saloane preoperatorii si 2 saloane postoperatorii, etapa III – 3 sali de operatie + anexe), insa lucrarea s-a desfasurat intr-un ritm nesatisfacator din cauza decesului unui angajat de la Serviciul APCA, ramanand cu un singur angajat cu experienta. Astfel termenul de achizitie al aparaturii medicale decalndu-se, deoarece este o procedura de achizitie de mare amploare.

Un alt motiv important pentru care termenul de executie nu s-a finalizat, este, ca din nou, proiectul a fost subevaluat si se asteapta finantare din partea Consiliului Judetean.

La peste 60 de zile de la depunerea documentatiei revizuite, nu sunt informatii cum ca se intentioneaza avizarea documentatiei in vederea finantarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-