Published On: joi, Iun 2nd, 2016

Situatie incredibila intr-un spital din Romania / Cum se aleg pacientii care sunt lasati sa moara?

Sistemul de Sanatate, unul dintre pilonii societatii, este tot mai “bolnav”. Dupa celebrul episod “Hexi Pharma” si mai nou episodul in care pacientii au fost folositi pe post de cobai pentru medicamente experimentale, la unul dintre spitalele importante din Romania, sefa spitalului a fost intregistra in timp ce decidea care pacienti au prioritate la primirea unei sanse la supravetuire.

Sefa ATI de la Sf. Pantelimon, Laura Constantinescu, a fost inregistrata, de unul dintre medicii spitalului, in timp ce le spunea celorlalti medici ca pacientii tineri ar trebuie sa aibe prima sansa. Totusi, sa nu omitem ca principala cauza pentru care s-a ajuns la o astfel de situatie este statul, care nu a suplimentat spitalul cu medicamentele necesare, motiv pentru care medicii sunt obligati sa sorteze pacientii.

”Eu am propus o chestie care mi s-a parut de bun-simt: haideti sa dam totusi la aia tineri si la aia cu sanse! Daca vreti, nu am nicio problema, ii bagam pe toti, care cum intra la inceputul lunii. Daca pe 20 ale lunii nu mai avem medicatie pentru aia care merita, nu ne mai intereseaza, ca atata ii este bugetul!Deci bugetul este pe fiecare trimestru si in fiecare trimestru il impartim pe fiecare luna si n-am nicio problema”, a spus sefa ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon Laura Constantinescu.

”Este prima oara cand marturia unui medic, care a adus aceasta inregistrata la Gazeta Sporturilor, este intarita de marturia unui om care isi asuma asta. Este vorba de farmacistul spitalului Pantelimon, Mioara Duvlea, care explica cum a disparut din tratament cel mai puternic antibiotic”, a scris Catalin Tolontan pe blogul personal. Acesta a mai adaugat ca aceste dezvaluiri sunt cu atat mai revoltatoare cu cat in Romania exista un program national, foarte scump, construit exact ca pentru ca fiecare pacient critic, indiferent de varsta, conditia sa sociala si situatia medicala, sa fie tratat cu cele mai bune resurse in cea mai critica clipa a vietii sale. 

Presedintele Asociatiei pentru Protectia Pacientilor, Vasile Barbu, a declarat, pentru Antena 3, ca situatia de la Spitalul Pantelimon este cunoscuta, precizand ca jurnalistul Catalin Tolontan a descris doar o mica parte din problemele de acolo.

Mai multe detalii pe tolo.ro

Comentarii

comentariu

About the Author