Published On: mie, Iun 22nd, 2016

Schimbari de impact pe scena politica / PNL fuzioneaza cu UNPR. Exista discutii si cu PSRO si PND

Potrivit unor surse liberale, UNPR este pe cale sa parafeze fuziunea prin absorbtie cu PNL. Liberalii sustin ca principala lor conditie ca aceasta fuziune sa aiba loc este aceea ca Gabriel Oprea sa nu mai faca parte din UNPR. PNL ar fi oferit UNPR 18 locuri pe listele pentru alegerile parlamentare. De asemenea, congresul de unificare prin absorbtie cu UNPR a fost stabilit pentru 16 iulie, au mai precizat aceleasi surse.

"Nu cred ca putem vorbi in acest moment despre o fuziune PNL-UNPR si implicit nu cred ca putem vorbi despre o perioada de timp. Este, practic, un dialog pe are il stabilim cu orice formatiune politica care este in masura a contribui la a crea un cvorum ca alternativa de a contrapune o forma politica la actualul bloc al PSD. Cu UNPR in acst moment este o colaborare, o forma de dialog si doar atat. Mai departe vom analiza in BPN si vom comunica public decizia", a declarat Ionut Stroe.

Valeriu Steriu, presedintele UNPR, a declarat recent, dupa o intalnire cu conducerea PNL, ca discutiile avute nu au vizat constituirea unor majoritati alaturi de liberali in consiliile judetene, ci au fost ”discutii exploratorii, despre variantele de toamna”.

Liderul UNPR a mai spus ca partidul pe care il conduce ar putea candida la alegerile parlamentare de unul singur, fara nicio alianta cu alta formatiune. "Rezultatul de la locale e incurajator, chiar daca au fost foarte multe aliante, avem aceasta varianta, putem merge in toamna si singuri”, a mai adaugat Steriu.

El a spus ca in ceea ce priveste aliantele dupa alegerile din 5 iunie, acestea vor fi "intr-o singura directie". "Alianta nu poate fi decat intr-o singura directie, cred ca lucrul acesta s-a vazut (…) in clipa de fata avem convenite planurile de lucru astazi aici, in aceasta discutie", a tinut sa precizeze Steriu, lasand sa se inteleaga ca o alinata cu PNL in consiliile locale sau judetene este exclusa.

Mai mult decat atat, liberalii au negociat o fuziune prin absorbtie si cu PSRO, partidul lui Geoana, carora le-a promis 5 locuri de parlamentar, dar exista discutii si cu PND, care au primit la negocieri  3 locuri eligibile pe lista pentru parlamentare.  Potrivit unor surse din PNL, liberalii nu au fost consultati in legatura cu aceasta decizie, ei fiind foarte deranjati de faptul ca doar co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au luat aceasta hotarare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-