Published On: mar, Iun 14th, 2016

S-au stabilit castigatorii “Let`s Do It, Danube!” Braila: 1 298 de parinti si elevi implicati in activitati de mediu

Share This
Tags

Braila, 10 iunie 2016

In perioada februarie-iunie, echipa "Let`s Do It, Romania!" a desfasurat cea de-a treia editie “Let’s Do It, Danube!”, o competitie in premiera dedicata unitatilor de invatamant din judetele dunarene, cu scopul de a promova un comportament responsabil fata de mediu, sustinut de Kaufland Romania. La nivelul judetului Braila, un numar de 1 298 de parinti si elevi au fost implicati in activitati de mediu. In cadrul etapei de colectare selectiva, acestia au strans 6 393 de kilograme de deseuri.

Marele premiu, un laborator de informatica in valoare de 15.000 de euro a ajuns la Colegiul Economic "Delta Dunarii" din Tulcea.  Laboratorul cuprinde 30 de calculatoare, licentele necesare si mobilierul adecvat.

Premiul II a fost castigat de Liceul "Stefan Diaconescu” din judetul Olt, care a primit un laptop, o tabla interactiva si un videoproiector, iar premiul III a fost acordat Scolii Gimnaziale “Aurel Vlaicu” din judetul Ialomita, care a primit un echipament multifunctional.  De asemenea, a existat si o categorie dedicata unitatilor de invatamant in functie de ciclul de provenienta, cu premii in valoare totala de 3.000 euro/ciclu de invatamant. La aceasta categorie au fost premiate scoli din Galati, Teleorman, Olt, Mehedinti, Tulcea, Calarasi si Constanta. Jurizarea participantilor a fost realizata in fiecare etapa, iar insumarea punctajelor a dat clasamentul final. Valoarea totala a premiilor acordate se ridica la 35 000 euro.

Campania de educare ecologica in scolile din judetele dunarene a implicat peste 17 245 de elevi si parinti. Aceasta a inclus ateliere de reutilizare creativa a deseurilor pentru copiii din clasele 0-IV (2578 elevi),  training-uri interactive pentru cei din clasele V-XII (6851 elevi) si pentru parinti (7726 parinti). De asemenea, a fost organizat si un concurs de colectare selectiva (34 506 kg deseuri stranse) si un concurs de eseuri avand tema “O comunitate sustenabila” (unde au participat 204 elevi).

"Let`s Do It. Danube!" inseamna, in primul rand, educare si responsabilizare. Este un proiect care vorbeste tinerei generatii, intr-un mod prietenos si usor de inteles, despre resurse si modul in care le putem valorifica si economisi pe termen lung. Am descoperit in timpul activitatilor multa deschidere si dorinta de a avea grija de mediu, oameni tineri care inteleg ce inseamna respectul fata de natura si fata de resursele planetei. Felicitari castigatorilor si multumim tuturor celor 155 de scoli participante pentru implicare!" a declarat Andrei Cosuleanu, Director Executiv “Let's Do It, Romania!".

"Este deja cel de-al treilea an in care sustinem acest proiect unic, cu impact real in comunitatile dunarene. Educatia este una dintre directiile cheie pentru Kaufland Romania, iar faptul ca vedem atat de multi elevi dedicati in actiuni pentru mediu ne bucura si ne incurajeaza. Multumim tuturor pentru implicare!” a declarat Anna-Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania.

“Let’s Do It, Danube!” va include si o curatare a malurilor Dunarii, care va avea loc pe 25 iunie, cu ocazia Zilei Dunarii, in toate judetele dunarene. Campania se va incheia cu o tabara organizata in luna iulie, in care cei mai implicati elevi si cadre didactice vor lua parte la activitati cu rol educativ legate de mediu.

"Let’s Do It, Danube!" este organizat de echipa "Let`s Do It, Romania!" si are loc in toate judetele dunarene (Caras – Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta). Proiectul este realizat cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si Kaufland Romania.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Din 2010 si pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 100 000 de voluntari, care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci (peste 22 500 de tone de deseuri), iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internationala “Let`s Do It, World!“.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-