Published On: joi, Iun 16th, 2016

Romania inca spera la calificarea in optimile EURO 2016 / Romania – Elvetia 1-1

Romania a obtinut, aseara, primul punct din grupa A de la EURO 2016. Dupa jocul foarte bun practicat in meciul de deschidere, impotriva tarii gazda Franta, in care doar ghinionul si sclipirea de geniu a lui Payet a facut ca nationala sa nu obtina un punct, in meciul de aseara jocul Romaniei a dezamagit. Dupa o prima repriza echilibrata in care Elvetia a avut posesia, dar echipa Romaniei a reusit sa deschida scorul prin Bogdan Stancu din penalty, in minultul 18, repriza a doua a fost la clar la discretia elvetienilor, care au egalat prin Mehmedi in minutul 57, dupa o lovitura de colt. Elvetia a dominat teritorial si au ratat mai multe ocazii pana la finalul celor 90 de minute, dar Romania a rezistat si a obtinut un punct mare.

Franta a batut aseara Albania cu 2-0 si s-a calificat deja in optimi. Francezii mai au ca obiectiv acum doar castigarea grupei si vor ataca mai mult ca sigur o victorie in fata Elvetiei in ultimul meci al grupei. Asta nu schimba misiunea Romaniei, care e obligata sa bata Albania duminica, ora 22:00, la ProTv.

Daca va castiga, Romania va incheia grupa cel mai probabil pe locul 3 si se va afla intre cele 4 nationale calificate in optimi de pe pozitia a treia din grupa.  Romania e favorita sa bata Albania. Nationala n-a mai pierdut cu Albania de acum 68 de ani, din 1948, perioada in care s-au disputat 12 partide.

Ultimele doua jocuri s-au incheiat cu acelasi scor, 1-1, in 2010, la Piatra Neamt, si in 2011 la Tirana, ambele in preliminariile EURO 2012.

Comentarii

comentariu

About the Author