Published On: joi, Iun 2nd, 2016

Politisti de frontiera pentru o zi

Share This
Tags

Si in acest an, cu ocazia aniversarii Zilei Internationale a Copilului, structurile Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi si-au „deschis portile” pentru a primi sarbatoritii Zilei de 1 Iunie, ocazie cu care aproximativ 750 de copii au fost initiati in tainele meseriei de politist de frontiera.

Ieri,  01 iunie a.c., la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi a fost sarbatorita Ziua Internationala a Copilului,  activitate la care au participat aproximativ 500 copii. Sarbatoarea a debutat cu prezentarea aparaturii si tehnicii folosite pentru supravegherea si controlul frontierei de stat. Copiii au avut ocazia sa vada cum functioneaza autospecialele cu termoviziune, aparatele de vedere pe timp de noapte, dar au avut parte si de o scurta demonstratie a politistilor de frontiera din cadrul Compartimentului Sprijin Operativ. Activitatea s-a incheiat cu momentul de maxima atractie pentru cei mici respectiv prezentarea unor exercitii demonstrative desfasurate cu ajutorul cainilor de serviciu folositi in misiune de politistii de frontiera.

De asemenea, in parcarea celui mai mare centru comercial din municipiul Galati, structurile Ministerului Afacerilor Interne din judet au organizat pentru sarbatoritii zilei Ziua portilor deschise, sub sloganul „Fii eroul nostru!”.

In cadrul acestei activitati Politia de Frontiera a avut un stand in care a fost  expusa tehnica, aparatura si autospecialele din dotare, folosite pentru controlul si supravegherea frontierei de stat. Copiii au fost impresionati de tot ceea ce politistii de frontiera galateni le-au aratat, dar au fost fascinati de exercitiile demonstrative prezentate cu ajutorul cainilor de serviciu.

Cei aproximativ 750 de copii, care pentru cateva ore au fost musafirii politistilor de frontiera au deslusit astfel, primele taine ale meserie de politist de frontiera.

Ziua Internationala a copilului a fost mentionata prima data la Geneva la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor in august 1925, la care 54 de reprezentanti din diferite tari au adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului. Dupa aceasta conferinta, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.

Comentarii

comentariu

About the Author