Published On: mar, Iun 7th, 2016

O noua serie de absolventi, o noua serie de someri

O data cu inceputul verii are loc si o noua serie de proaspeti absolveti de liceu si facultate care pot primi un ajutor financiar de 250 de lei, pe o perioada de sase luni, daca se inregistreaza ca persoana in cautarea unui loc de munca, anunta AJOFM Braila.

"Pentru a putea solicita indemnizatie de somaj, absolventii trebuie sa parcurga o etapa de 60 de zile de la data absolvirii in care sa isi caute un loc de munca. Ei se inregistreaza la noi la agentie, iar dupa expirarea acestei perioade ei pot solicita indemnizatie de somaj. Daca nu se prezinta in 60 de zile ca persoane in cautarea unui loc de munca sau pentru a urma un curs de formare profesionala, ei nu pot beneficia de acest ajutor" a declarat Laura Vasilescu, purtator de cuvant AJOFM Braila.

De acest ajutor beneficiaza si absolventii scolilor speciale pentru persoane cu handicap.

 Potrivit informatiilor oferite de AJOFM, data absolvirii este data de intai a lunii urmatoare celei inscrise pe diploma sau, dupa caz, pe certificatul de studii eliberat de catre institutia de invatamant, daca in cuprinsul acestora nu se specifica in mod expres o anumita data de absolvire. De acest ajutor nu beneficiaza de acest ajutor tinerii care, la data depunerii dosarului, urmeaza o forma de invatamant, precum si absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie care au promovat concursul national de rezidentiat.

Anul trecut, 893 de absolventi ai scolilor brailene au solicitat indemnizatie de somaj, 60% din acestia beneficiind de ajutorul de 250 de lei.  Detalii privind actele necesare pentru depunerea cererilor se pot obtine la sediile locale si din judet ale Agentiei.

Agentii economici care incadreaza in campul muncii proaspat absolventi primesc din bugetul statului 500 de lei pentru cei care termina liceul sau o scoala de arta si meserii, 600 de lei pentru cei din invatamantul secundar superior sau invatamant postliceal si 750 de lei pentru absolventii de invatamant superior.

Firmele care angajeaza elevi si studenti, in perioada vacantelor primesc un stimulent financiar, lunar, de 250 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-