Published On: mie, iun. 8th, 2016

Noi sentinte in dosarul “Stancu vs DNA” / Florin Mija si Nicolae Moisiu au fost eliberati

In urma cu doua zile, Tribunalul Vrancea a revocat masura prenventiva a controlului judiciar fata de Florin Mija si Nicolae Moisiu, astfel acestia nu mai sunt obligati sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supraveghere si chiar pot parasi judetul si tara.

Fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean Braila, Florin Mija, inculpat in dosarul "Stancu vs. DNA", a scapat de masura controlului judiciar dupa un an si sapte luni, in care a riscat sa ajunga dupa gratii daca nu respecta o serie de obligatii. Aceeasi veste buna a primit-o si inculpatul Nicolae Moisiu, sef Birou Achizitii Publice. Acesta a fost pus sub control judiciar dupa ce procurorii DNA au inceput perchezitiile la CJ si domiciliile celor acuzati de infractiuni de coruptie, mai exact pe 9 august 2014. Concret dupa acesta decizie oferita de judecatori, cei doi sunt practic liberi. Acesta decizie a fost luata de judecatorii Tribunalului Vrancea, unde dosarul este in curs de judecata.

"Revoca masura preventiva a controlului judiciar luata in cauza fata de inculpatii Mija Florin si Moisiu Nicolae. In consecinta, inlatura obligatiile stabilite in sarcina inculpatilor in cadrul acestei masuri. Cu drept de contestatie in termen de 48 ore de la comunicare", este solutia pronuntata de judecatori.

In octombrie 2014, dosarul "Stancu vs. DNA" a fost inregistrat pe rolul Tribunalului Vrancea, instanta competenta sa judece cauza.

Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati a dispus, in date de 2 octombriem trimiterea in judecata a lui Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija si a inca 12 functionari salariati ai CJ Braila.  Potrivit DNA operatiunea acestora a adus statului un prejudiciu totat de apoximativ 3 milioane de lei. Urmatorul termen de judecata in dosarul "Stancu vs. DNA" a fost stabilit pentru data de 17 iunie 2016.

Comentarii

comentariu

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>