Published On: mar, Iun 28th, 2016

KOVESI PARASITA – Procurorii DNA pleaca pe capete din Parchetul Laurei Kovesi

Ultimul "dezertor" este procurorul Marian Chiriac de la Sectia judiciara penala a DNA. Chiriac nu a rezistat sub Kovesi decat 7 luni. Inaintea lui, Kovesi a fost abandonata de Viorel Cerbu, Lucian Papici, Mariana Alexandru, Iulian Nica si Radu Cazacu. In 2014, Marian Chiriac a cochetat cu un post in CSM.

Una dintre cele mai noi "achizitii" ale Directiei Nationale Anticoruptie paraseste institutia pentru Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Procurorul Marian Chiriac de la Sectia judiciara penala a DNA, condusa de procurorul-sef Elena Matiesescu, a formulat o cerere de incetare a activitatii sale la Directia Nationala Anticoruptie si continuarea activitatii pe o functie de executie in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Cererea procurorului DNA va fi luata in discutie de membrii Sectiei pentru procurori a CSM in data de 28 iunie 2016.

Interesant in cazul procurorului Marian Chiriac este ca acesta se numara printre cei sapte procurori care au intrat in DNA in luna octombrie 2015, dupa ce a promovat toate probele din concurs. Adica in urma cu circa 7 luni!

Or, in conditiile in care procurorul-sef Laura Codruta Kovesi (foto) a afirmat recent ca la Directia Nationala Anticoruptie este in continuare un deficit de personal si tinand cont ca se ingorasa randurile procurorilor din DNA care aleg sa plece la alte unitati de parchet, ne intrebam daca nu cumva volumul de munca este atat de mare incat ii determina pe multi sa renunte. Sau or fi alte motive, nestiute de noi…

Ce ne-a atras atentia in cazul lui Marian Chiriac este faptul ca acesta a ajuns la DNA, unde sunt instrumentate dosarele de mare coruptie din Romania, desi are o experienta redusa in magistratura.

Marian Chiriac a promovat examenul de capacitate organizat in perioada 3 august-13 decembrie 2012, fostul Presedinte Traian Basescu semnand decretul de numire in functie in data de 4 februarie 2013. Stagiatura in magistratura a facut-o la Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, unde a stat pana in 2014. Ulterior, Marian Chiriac a mai fost la Parchetul Judecatoriei Buftea si Parchetul de pe langa Tribunalul Calarasi de unde a si promovat in 13 octombrie 2015, la Directia Nationala Anticorupti pe pe unul dintre posturile vacante de procurori in cadrul Sectiei judiciare penale a DNA, scoase la concurs.

Procurorul Marian Chiriac a vrut si in CSM

Pe de alta parte, conform informatiilor existente pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii, Marian Chiriac a incercat, in 2014, pe vremea cand se afla la Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea sa intre in CSM, insa intre timp s-a razgandit. Conform Ordinii de zi solutionata a Sectiei pentru procurori din data de 30 octombrie 2014, Marian Chiriac s-a numarat printre procurorii care s-au inscris in procedura declansata de CSM in vederea ocuparii, prin detasare a noua posturi de personal de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din cadrul aparatului propriu al CSM, la insa intre timp s-a razgandit.

Hotararea nr. 638 din 30 octombrie 2014 a Sectiei pentru procurori din CSM releva ca Marian Chiriac este unul dintre procurorii care nu s-au prezentat la proba interviului in vederea la CSM: "Dintre cei 11 procurori programati in vederea sustinerii interviului, au absentat doamna Oprea Ligia Carmen, domnul Chiriac Marian si domnul Ilisie Teofil Ionel".

Plecarea lui Marian Chiriac continua seria dezertarilor de la DNA. La finalul anului 2015, au parasit DNA pentru a reveni la unitatile de parchet de la care provin, ori pentru a se transfera la alt parchet, procurori consacrati gratie dosarelor pe care le-au instrumentat. Dintre acestia ii amintim pe Viorel Cerbu, Lucian Papici, Mariana Alexandru, Iulian Nica, Iuliana Bendeac, Radu Cazacu si alti.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-