Published On: joi, Iun 23rd, 2016

Marian Dragomir a participat la aniversarea celor 22 de ani de “Zona Libera” Brăila

Regia Autonoma "Administratia Zonei Libere" Braila a celebrat, ieri, implinirea a 22 ani de functionare a companiei, dupa infiintarea acesteia in baza HG 330/1994. In decursul anilor, activitatea “Zonei Libere” a inregistrat atat succese, cat si esecuri. La capitolul avantaje putem mentiona: concesionare de terenuri si constructii, bunurile din zona libera pot fi transportate in alta zona libera fara plata de taxe vamale sau inchirierea de terenuri si constructii pe o perioada maxima de 5 ani. De cealalta parte cel mai usturator esec a fost inregistrat in 2007, cand aderarea Romaniei la UE a avut repurcusiuni nedorite asupra zonelor libere din Romania, deoarece multi clienti nu au mai beneficiat de facilitatile conferite de regimul de zona libera.

Activitatea de inchiriere in zonele libere se realizeaza in conformitate cu prevederile HG nr. 1669/14.10.2004, publicata in Monitorul Oficial nr. 1008/02.11.2004, iar activitatea de concesionare se realizeaza conform HG nr. 1998/16.11.2004, publicata in Monitorul Oficial nr. 1166/09.12.2004.Evenimentele majore care au contribuit la infiintarea Zonei Libere Braila au fost: deschiderea Canalului Rhin – Maine – Dunare si potentialul economic al Judetului Braila, in special al Insulei Mari a Brailei.

La eveniment a fost prezent si primarul ales al Brailei, Marian Dragomir, care isi doreste ca Zona Libera sa devina unul dintre motoarele economiei orasului. Acesta a discutat despre posibilitatile si perspectivele care pot creste economie, cat si despre crearea de noi locuri de munca pentru cetatenii municipiului.

In postarea, pe un site de socializare a unor fotografii de la eveniment, Marian Dragomir a fost asaltat de braileni cu intrebari daca are curajul necesar sa schimbe liderii “invechiti” ai administratiei brailene.

Printre intrebarile si propunerile brailenilor se numara: “Firmele de paza ,clanul Arbunea ,Musat etc . Hai domnule primar sa vedem daca ai sange in instalatie? Sa vedem generalii la pensie. Banuiesc ca stiti ce vorbesc. Politia locala de cacat de la sefi la ultimul paznic. Sunt curios domn primar tineti cont ce ceea ce isi doresc brailenii?”, “Dle primar Dragomir, daca nu va lasati dirijat de stilul Simi si…, reusiti si cu zona libera si cu facturarea individuala apa pt locuitorii din blocuri si cu siguranta cetatenilor din cartiere! Altfel e …! Multa sanatate!

Comentarii

comentariu

About the Author