Published On: mie, Iun 8th, 2016

Fumatorii au castigat / Legea antifumat a fost modificata

Astazi, senatorii au decis modificarea legii antifumat, prin redefinirea spatiului public inchis – acesta fiind incadrat de pereti de jur imprejur, prin permiterea fumatului in spatii separate, complet izolate si inscriptionate.

"Prin spatiul public inchis se intelege orice spatiu accesibil public sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este incadrat de pereti de jur imprejur, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, cu exceptia spatiilor cu destinatie locativa", potrivit unui amendament propus de Comisia juridica, adoptat in plen cu 76 de voturi pentru.

Mai mult, noile modificari presupun si permiterea fumatului in spatii special amenajate destinate exclusiv pacientilor din spitalele de psihiatrie.

"Fumatul este permis in spatii separate, complet izolate si inscriptionate special pentru aceasta destinatie, precum si pe terase exterioare amenajate in acest scop", prevede un alt amendament, propus de Comisia de sanatate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-