Published On: mie, Iun 29th, 2016

FOTO: Ierarhul Dunarii de Jos a binecuvantat minorii si tinerii de la Penitenciarul Tichilesti, Braila

In ajunul praznuirii Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, Inaltpreasfintitul Parinte Casian, Arhiepscopul Dunarii de Jos, a vizitat minorii si tinerii privati temporar de libertate din cadrul Penitenciarului Tichilesti, jud. Braila.

Cu acest prilej, in capela ”Sf Apostoli Petru si Pavel” din incinta Penitenciarului, a fost oficiata slujba Vecerniei cu Litie, in prezenta cadrelor institutiei, a cadrelor didactice care contribuie la procesul instructiv – educativ al tinerilor, precum si a unor persoane aflate in detentie.

Pe parcursul intregii slujbe, Chiriarul a stat in mijlocul tinerilor, sustinand impreuna cu acestia cantarea si citirile de la strana, dupa care a purtat un dialog – cateheza cu acestia, indemnandu-i si incurajandu-i sa transforme timpul petrecut in penitenciar intr-o perioada de crestere si maturizare, atat sufleteasca, cat si moral – educativa, in vederea reintegrarii lor in societate.

Totodata, minorii si tinerii prezenti in capela, dar si ceilalti aflati in camerele de detentie au primit din partea Chiriarhului iconite, carti de rugaciuni si obiecte de igiena personala.

Activitatea de la penitenciar se inscrie in calendarul manifestarilor pastoral-misionare, educationale si social-filantropice indreptate spre tineri, in cadrul anului omagial al educatiei religioase a tineretului crestin-ortodox.

Penitenciarul de minor si tineri de la Ticihlesti, jud Braila a fost infiintat in anul 1958, initial functionand ca Penitenciar de Munca. Aici au fost incarcerate numeroase persoane, victime ale regimului comunist dar si alte tipuri de infractori, care erau obligate sa munceasca pe marile santiere deschise in tara in acea perioada.

Din anul 1980, penitenciarul de la Tichilesti devine Scoala Speciala de Munca si Reeducare, in cadrul careia se faceau cursuri si lectii practice pentru invatarea unor meserii, in asa-numitele Ateliere de lucru pentru meserii.

In anul 1988, Scoala Speciala de Munca si Reeducare se desfinteaza, pentru ca, dupa evenimentele din decembrie 1989, printr-un decret special emis in 1991, scoala sa-si reia activitatea.

20 iulie 2006 este data cand institutia primeste titulatura de ”Penitenciar pentru minori si tineri”.

In prezent, in acest penitenciar sunt internati un numar de aproximativ 250 de minori (14 – 17 ani) si tineri (18 – 21 ani).

IMG_9325IMG_9317IMG_9313IMG_9300

Comentarii

comentariu

About the Author

-