Published On: lun, Iun 13th, 2016

Examenul maturitatii / Prima zi de evaluari orale / Cati absolventi s-au inscris anul acesta la bac?

Astazi, 13 iunie absolventii de liceu sustin examenul de competenta lingvistica de comunicare orala in limba romana. La examen s-au inscris peste 127.000 de absolventi.

Prima sesiune a inceput astazi si se va desfasura pe parcursul a trei zile, dupa care va urma examenul de competenta lingvistica de comunicare orala in limba materna in intervalul 17-17 iunie, evaluarea competentelor digitale intre 21 si 24 iunie, iar ultimul examen oral de competenta lingvistica intr-o limba de circulatie internationala intre 27 si 1 iulie.

Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute. Rezultul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, respectiv in limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: Experimentat, avansat si mediu” a transmis Ministerul Educatiei.

Ministerul Educatiei a transmis printr-un comunicat de presa numarul absolventilor inscrisi la evalarile nationale: “In vederea sustinerii examenului national de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2016) s-au inscris 137.344 de absolveti de liceu. Dintre acestia, 114.993 de candidati (71,23%) provin din promotia curenta, iar 22.351 de candidati (28,77%) provin din seriile anterioare. In functie de forma de invatamant absolvita, elevii inscrisi din toate promotiile sunt distribuiti astfel: 133.410 – zi si 2.083 – frecventa redusa” .

Comentarii

comentariu

About the Author