Published On: mar, Iun 14th, 2016

Dezastru pentru una dintre cele mai titrate echipe romanesti / Rapid Bucuresti a intrat in faliment

Rapid Bucuresti a intrat, luni, in faliment, in urma unei decizii a Tribunalului Bucuresti, noteaza Pro Sport. Hotararea poate fi atacata cu recurs, in termen de 10 zile, la Curtea de Apel.

Cu datorii de peste 18 milioane de lei, dintre care 10 milioane la Fisc, clubul Rapid Bucuresti, infiintat in anul 1923, a intrat in faliment.

La finanul anului 2012, clubul bucurestean a intrat in insolventa, dar de atunci situatia financiara a clubului nu s-a imbunatatit. Principala speranta a conducerii clubului din Giulesti a fost legata de banii din drepturile TV. Rapid a promovat in acest an si ramane de vazut ce se va intampla cu locul din Liga 1, daca decizia va fi mentinuta si la apel.

Decizia data de Tribunalul Bucuresti:

"Solutia pe scurt: HOT In temeiul art 105 rap. la art.107 alin. 1 lit.C din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei, dispune intrarea in faliment prin procedura generala a debitorului. In temeiul art 107 alin 2 din Legea nr 85/2006 privind procedura insolventei ridica dreptul de administrare al debitorului si dispune dizolvarea societatii debitoare.

Dispune sigilarea bunurilor din averea debitoarei si trimiterea de notificari tribunalelor din alte judete in care debitorul are bunuri in vederea sigilarii, in sarcina lichidatorului judiciar. Stabileste termen de maxim 10 zile de la data notificarii deschiderii procedurii falimentului de predare a gestiunii averii de la debitor catre lichidator, impreuna cu lista actelor si operatiunilor efectuate pâna la deschiderea procedurii.

Dispune intocmirea si predarea catre lichidatorul judiciar, in termen de maxim 10 zile de la intrarea in faliment, a unei liste cuprinzand numele si adresele creditorilor si toate creantele acestora, cu indicarea celor nascute dupa data introducerii cererii de deschidere a procedurii.

Fixeaza urmatoarele termene limita: a) termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor mentionate la art 108 alin. (2) din lege, in vederea intocmirii tabelului suplimentar-28.07.2016 b) termenul de verificare a creantelor mentionate la art 108 alin. (3) din lege, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului suplimentar al acestora- 26.08.2016; c) termenul de depunere la tribunal a contestatiilor- 16.09.2016; d) termenul de intocmire a tabelului definitiv consolidat- 26.09.2016.

Numeste lichidator judiciar pe CII Brihac Aurel , care va indeplini atributiile prevazute de art 25 din lege. Pune in vedere lichidatorului judiciar prevederile art 252 din Legea nr. 31/1990, republicata si dispune indeplinirea formalitatilor privind mentionarea la registrul comertului a reprezentantilor permanenti ai sai.

In temeiul art. 108 alin 1 si 2 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolventei, dispune ca lichidatorul judiciar sa trimita o notificare, in conditiile art 61 alin 3 din lege, privind intrarea debitorului in procedura falimentului prin procedura generala, ridicarea dreptului de administrare si dizolvarea acestuia, tuturor creditorilor mentionati in lista depusa de debitor/administratorul judiciar, mentionata la art 107 alin 2 lit e), debitorului si oficiului registrului comertului sau, dupa caz, registrului societatilor agricole in care debitorul este inmatriculat, pentru efectuarea mentiunii.

Se va dispune plata onorariului si a cheltuielilor de procedura din averea debitoarei cu respectarea ordinii de prioritate prevazuta de Legea cu nr. 85/2006 pentru plata creantelor. Fixeaza termen pentru continuarea procedurii la 30.09.2016 Definitiva. Cu recurs, in termen de 7 zile de la comunicare."

Comentarii

comentariu

About the Author