Published On: mar, Iun 21st, 2016

Curaj sau prostie? A vrut sa treaca granita cu un permis de conducere fals

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iasi au depistat, la volanul unui autoturism, un cetatean din Republica Moldova care a prezentat la control un permis de conducere moldovenesc fals.

In data de 19 iunie a.c., in jurul orei 12.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru a intra in tara, cetateanul din Republica Moldova Veaceslav C., in varsta de 35 ani, conducand un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Lituania.

La control, in urma verificarii documentelor, politistii de frontiera au constatat ca permisul de conducere, valabil pentru categoriile A,B,C, prezentat la control, nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unui document autentic, fiind fals total.

Ca urmare a celor constatate, barbatul a declarat ca in cursul anului 2012 a urmat cursurile unei scoli de soferi din Republica Moldova, iar in urma promovarii examenului a primit permisul de conducere prezentatat la control.

In urma verificarilor suplimentare efectuate de catre politistii de frontiera, cu sprijinul autoritatilor de frontiera ale statului vecin, s-a stabilit faptul ca barbatul detine permis de conducere valabil doar pentru categoria B. dar la control a prezentat un permis fals.

Politistii efectueaza cercetari in cauza sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Comentarii

comentariu

About the Author