Published On: mie, Iun 29th, 2016

Braila este sub lupa procurorilor DIICOT / Perchizitii de amploarea la firme banuite de evaziune fiscala si spalare de bani

Ieri, 28 iunie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tg. Mures impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Tg. Mures au efectuat un numar de 96 de perchezitii pe raza judetelor Mures, Harghita,   Alba,  Arad, Bihor, Braila,  Brasov,  Cluj, Satu Mare, Sibiu, Suceava si Timis, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor suspecti,  in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui  grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit informatiilor detinute de procurorii DIICOT exista suspiciunea ca in perioada 2010-2015, prin intermediul a 15 societati comerciale, membrii grupului infractional au creat un circuit economic fictiv, prin emiterea catre un numar de 80 de societati comerciale de facturi fiscale fictive prin care se atesta in mod nereal achizitii si prestari servicii in domeniul constructiilor – montaj,  prejudiciul produs bugetului de stat fiind in cuantum de 14.540.750 lei.

In cauza a fost inceputa urmarirea penala fata de un numar de 110 persoane fizice si juridice, pentru infractiuni de evaziune fiscala in forma autoratului sau a complicitatii, spalare de bani si constituirea unui grup infractional organizat.

Comentarii

comentariu

About the Author