Published On: lun, Iun 27th, 2016

BOMBA IN DOSARUL PONTA – Directorul Complexului Turceni, Laurentiu Graure, a demascat la ICCJ practicile staliniste ale procurorilor DNA

Graure a dezvaluit ca Jean Uncheselu l-ar fi santajat sa-l toarne pe Ponta, sub amenintarea ca-l va aresta si arunca 15 ani in puscarie. Graure acuza ca dupa ce l-a refuzat pe Uncheselu i s-a dat calitatea de suspect. Recent, tot la ICCJ a fost dat in vileag si modul in care DNA a executat-o pe Alina Bica pe un denunt facut sub presiunea catuselor.

jean_uncheseluTot mai multi oameni incep sa dea in vileag modul de lucru si practicile staliniste la care apeleaza procurorii DNA pentru a-i infunda si executa pe cei aflati pe lista neagra a Sistemului, practici care l-ar face mandru pe procurorul sovietic Andrei Visinski. In urma cu cateva zile, v-am dezvaluit un episod uluitor, in care am putut vedea cum procurorii lui Kovesi apeleaza la denunturi mincinoase, facute sub presiunea catuselor, pentru a-si atinge scopurile. Mai exact, v-am dezvaluit cum Ionut Mihailescu, denuntatorul Alinei Bica in cel de-al treilea dosar deschis impotriva acesteia, a recunoscut la Inalta Curte ca a facut pact cu procurorii DNA pentru a o infunda pe fosta sefa a DIICOT, primind in schimb promisiunea ca va fi pus in libertate si ca nu va fi trimis in judecata intr-o alta cauza, promisiune nerespectata insa de parchetul anticoruptie. Dupa acest episod, tot la Inalta Curte au fost devoalate, vineri 24 iunie 2016, alte practici demne de Securitatea dinainte de 1989 folosite astazi cu succes de DNA. S-a intamplat in dosarul fostului premier Victor Ponta.

Iata despre ce este vorba. Laurentiu Octavian Graure, fost director economic al Complexului Energetic Turceni, trimis in judecata impreuna cu fostul premier pentru abuz in serviciu, a devoalat la instanta suprema cum ar fi fost santajat si presat de vestitul procuror Jean Uncheselu (foto) sa il toarne pe Victor Ponta. Graure a dezvaluit ca ar fi fost chemat la o discutie de Uncheselu, discutie care ar fi durat circa 3 ore. Cu aceasta ocazie, sustine Laurentiu Octavian Graure, Jean Uncheselu i-ar fi cerut sa declare ca are cunostinta despre o intelegere intre Dan Sova, Laurentiu Dan Ciurel, fost director general al CE Turceni, si Victor Ponta. Acum, lucrurile devin si mai interesante. Graure le-a relatat judecatorilor ICCJ ca in momentul in care i-a spus procurorului DNA ca nu are cunostinta despre o asemenea intelegere, Jean Uncheselu l-ar fi amenintat ca il va aresta si arunca 15 ani in puscarie: “M-a intrebat ce stiu de intelegerea dintre Ciurel, Ponta, Sova si cati bani au luat fiecare. Mi-a zis ca ma aresteaza 15 ani”.

Ulterior, a dezvaluit Laurentiu Octavian Graure, Uncheselu l-ar fi transformat in suspect, inmanandu-i si un proces verbal in acest sens, dupa care l-ar fi dat afara din birou.

CSM a musamalizat plangerile impotriva procurorilor abuzivi

Fara indoiala declaratiile facute de Laurentiu Octavian Graure sunt extrem de grave si devoaleaza practici demne de Securitatea dinainte de 1989. In mod normal, daca acuzatiile facute de Graure se vor adeveri, procurorul Jean Uncheselu ar trebui nu doar zburat din magistratura, ci si arestat pentru represiune nedreapta. Pana atunci insa este obligatoriu ca CSM sa declanseze de urgenta o ancheta disciplinara in ceea ce-l priveste pe Uncheselu. Evident, acest lucru nu se va intampla. Si spunem asta intrucat la CSM au fost trimise nenumarate sesizari in care oamenii reclamau asemenea metode de lucru din partea procurorilor DNA, insa toate au fost musamalizate de cel mai slab Consiliu Superior al Magistraturii din istorie.

Practicile staliniste ale DNA ies la iveala

Asa cum mentionam si la inceputul articolului, nu este pentru prima data cand la cea mai importanta instanta din tara sunt dezvaluite practicile staliniste la care apeleaza procurorii DNA. Va spuneam despre episodul in care Ionut Mihailescu a povestit ca a facut denunt impotriva Alinei Bica, denunt in baza caruia fosta sefa a DIICOT a fost tinuta in arest peste 50 de zile, doar pentru ca ajunsese la o intelegere cu parchetul anticoruptie.

Inainte de acest caz a mai existat insa un moment similar, tot intr-un dosar de-al Alinei Bica. Atunci, procuroarea DIICOT Silvia Stefanescu si-a schimbat declaratia data la DNA, unde afirmase ca Alina Bica i-ar fi sugerat sa incerce sa obtina o pedeapsa cu suspendare pentru Ovidiu Tender.

Iar inainte de Alina Bica, la Inalta Curte inculpatii si martorii din diverse dosare ale DNA au povestit de-a lungul anilor cum au fost amenintati, presati si santajati de procurori pentru a recunoaste fapte pe care nu le-au comis ori pentru a face denunturi mincinoase. Din pacate, nimeni nu a incercat sa puna capat acestor practici abuzive care, iata, continua si in ziua de azi

sursa luju.ro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-