Published On: mar, Iun 21st, 2016

Avocatul copilului / Institutie ce sprijina copiii care sunt victime ale abuzurilor

Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale “TREBUIE” doreste sa infiinteze Avocatul Copilului in Romania in urma statisticilor privind abuzurile care fac victime cat mai multi copii. Potrivit sesizarilor primite de Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie, in sase luni au fost inregistrate 6.736 de victime, in fiecare ora doi copii sunt victime ale abuzurilor. 1.555 de cazuri au fost solutionate in urma  includerii copiilor in sistemul de protectie speciala de stat sau privat.

Situatia este cu atat mai ingrijoratoare, deoarece de la an la an, numarul victimelor creste, insa numarul real al cazurilor de violenta in familie este cu mult mai mare.

Federatia Organizatiilor Nonguvernamentale pentru Copii se lupta de mai bine de 10 ani pentru infiintarea unei astfel de institutii, insa unele Comisii parlamentare considera ca institutia Avocatul Copilului ar restrange neconstitutional atributiile Avocatului Poporului, astfel Organizatia pentru Copii si Adulti cu Nevoi Speciale “TREBUIE” sustine orice initiativa care aduce in spatiul public crearea institutiei Avocatul Copilului.

Comentarii

comentariu

About the Author