Published On: mie, Iun 1st, 2016

Ancheta “Soferului Mortii” a fost finalizata

Marius Negoita, autorul tragediei de la TUG, care a ingrozit o tara intreaga a fost trimis in judecata pentru ucidere din culpa. Dupa aproximativ doua luni de la teribilul accident procurorii au finalizat ancheta , iar tanarul brailean a ajuns in fata judecatorilor. Acesta este acuzat ca, in dimineata zilei de 4 aprilie 2016, a intrat pe contrasens si a ucis 5 oameni dupa ce a intrat cu viteza de 115 km/h, in statia de autobuz de pe Soseaua Rm. Sarat. In timpul anchetei, procurorii au cerut instantei de judecata obligarea inculpatului la tratament medical de specialitate, pe motiv ca sufera de "afectiuni neurologice". Rudele uneia dintre victime a solicitat daune morale in valoare de 1.250.000 euro

In dimineata zilei de luni, 4 aprilie 2016, brailenii din schimbul de noapte se indreptau catre casa, in vreme ce altii mergeau la serviciu. In jurul orei 6:40, Marius Negoita, 26 de ani, agent de paza la SC "My Security" SRL, conducea autoturismul "Renault Megane" B-35-MSR pe Soseaua Ramnicu Sarat, venind dinspre B-dul Dorobantilor, catre Comuna din Paris. Circula cu 60 km/h (in conditiile in care viteza in localitate este de 50 km/h), pe banda de langa axul drumului. In dreptul complexului "Danimex", Negoita a virat stanga, incalcand marcajul longitudinal dublu continuu si patrunzand pe contrasens, pentru a depasi autovehiculele care se deplasau in fata sa. Asta in conditiile in care, din sens opus, circula regulamentar autoutilitara Dacia 1305, BR-67-ADY, condusa de Dorian Munteanu. In ultimul moment, Munteanu a evitat coliziunea cu masina lui Negoita” se arata in reconstructia realizata de politisti.

Potrivit anchetei procurorilor, in dimineata tragediei, braileanul Danut Staicu a apelat numarul de urgenta 112 pentru a anunta gravul accident care se petrecuse pe Soseaua Ramnicu Sarat, vizavi de TUG: "Inculpatul Negoita continua deplasarea pe contrasens, schimba treapta de viteza in una superioara si mareste viteza, cu toate ca, din sens opus, pe aceeasi banda de langa axul drumului, se deplasa in mod regulamentar autoturismul Peugeot Partner AG-03-BRK, condus regulamentar de Niculaie Orasanu. Pentru a evita coliziunea cu acest din urma autoturism, Negoita Marius a virat brusc stanga, a parasit partea carosabila, a urcat pe platoul din dreptul statiei de transport in comun si a intrat cu partea frontala intr-un grup de 5 persoane, din care pe 4 le proiecteaza in peretele imobilului de pe traiectoria de deplasare, cauzand decesul acestora (victime: Toader Anisoara, 53 ani, Oprea Florian, 41 ani, Oprea Nicoleta, 38 ani si Parlog Nicoleta, 42 ani). Inainte de coliziunea autoturismului cu stalpul de beton ce delimiteaza imobilele cu numerele 67, respectiv 69, loveste si accidenteaza mortal o a cincea persoana, Iosub Mirela, 42 ani, care se deplasa pe trotuar, inspre Comuna din Paris". 

Comentarii

comentariu

About the Author

-