Published On: joi, Iun 30th, 2016

AMENINTARE DE SORGINTE SRI

Secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu a fost avertizat in repetate randuri prin mesaje SMS ca este monitorizat 24 ore din 24, pe mandat de siguranta nationala, in toate activitatile politice si private. Asistam la o forma perfida de amenintare sau la o avertizare reala, care semnaleaza practici abuzive ale SRI si ICCJ?

cap_Codrin1Secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu (foto 2), participant marcant la Revolutia din Decembrie 1989, a primit luni seara in timp ce era prezent la emisiunea Antena 3 moderata de jurnalistii Oana Zamfir si Razvan Dumitrescu un mesaj SMS mai mult decat dubios de pe un numar de mobil pe care daca il apelezi iti intra o casuta postala. Dubiosul mesaj a avut urmatorul continut: “D-le Stefanescu, cunoscandu-va ca sunteti patriot si ati facut ceva pentru tara noastra in decembrie '89, vrem sa va atentionam ca, in mod abuziv, sunteti monitorizat de Serviciul nostru de cca doua saptamani in mandat de siguranta nationala. Directia Operativa a primit ordin sa aloce doua echipe de monitorizare 24/24 h pentru toate intalnirile dvs de partid, inclusiv cele personale, incalcand grav legislatia in vigoare. Cu respect, Patriotii” – (vezi foto 3)

Codrin Stefanescu a primit mai multe mesaje similare

Mesajul de luni seara a fost trimis de la numarul afisat 0724.135.885 care insa nu poate fi contactat intrucat ori de cate ori am incercat sa gasim pe cineva care sa ne raspunda, a intrat o casuta postala. Este posibil ca mesajul sa fie unul real, transmis de agenti ai SRI care nu mai suporta sa fie pusi sa comita abuzuri in sensul urmaririi unor personalitati publice, dar la fel de bine poate constitui si un mesaj subtil de amenintare, in scopul temperarii lui Codrin Stefanescu, cunoscut ca unul din cei mai incisivi lideri ai PSD. Chiar daca numarul este unul afisat, tehnologia actuala permite celor dotati cu tehnica speciala sa intre in sistemul GSM si sa transmita de pe alte telefoane orice mesaj doresc.

poza_codrin2Codrin Stefanescu ne-a declarat ca in ultimele saptamani a primit in mai multe randuri mesaje asemanatoare si ca niciodata nu a putut identifica cine sunt cei care au trimis aceste mesaje. Codrin Stefanescu este revoltat de ideea ca poate fi ascultat pe mandat de siguranta nationala (care se cere de SRI si se emite de cei patru judecatori anume abilitati de la ICCJ) in conditiile in care el nu desfasoara activitati care sa poata fi circumscrise in aria sigurantei nationale.

Voi ce credeti ca se ascunde in spatele acestui gen de mesaje?

 

mesaj_telefon_codrin_3x

 

sursa luju.ro

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-