Published On: lun, Mai 9th, 2016

VIDEO: CSM Bucuresti este regina Europei / CSM Bucuresti a invins-o pe Gyor in finala Ligii Campionilor

CSM Bucuresti a castigat Liga Campionilor la sezonul de debut in cea mai puternica intrecere a cluburilor pe terenul adversarei Gyor! In marea finala, echipa antrenata de danezul Kim Rasmussen a invins-o la loviturile de departajare pe Gyor, echipa impotriva careia pierduse in faza grupelor ambele meciuri, scor 4-1, dupa 22-22 in primele 60 de minute si 25-25 la finalul celor doua reprize suplimentare.

Dupa victoria clara din semifinale impotriva lui Vardar Skopje, scor 27-21, CSM Bucuresti a facut din nou un joc defensiv aproape perfect, reusind sa castige Liga Campionilor in premiera, in acest format, pentru o echipa romaneasca.La aceasta victorie importanta un rol important l-a avut si antrenorul danez Kim Rasmussen, care a introdus-o in poarta, pe final, pe brazilianca Mayssa Pessoa, desi Jelena Grubisic facuse un meci solid. Inspiratia antrenorului a fost evidentia in prelungiri si la loviturile de departajare, unde brazilianca a reusit sa apere doua aruncari de la 7 metri.

CSM Bucuresti a condus cu 2-1, dar apoi Gyor a trecut la conducere si a avut maxim doua goluri in plus, 9-7 (20) si 10-8 (21), insa echipa noastra a egalat si a intrat la pauza cu un gol in plus, 13-12. In repriza a doua, CSM a facut 14-12 (33), dar apoi a ratat desprinderea, iar Gyor a revenit in avantaj, dupa 3 goluri consecutive, 15-14 (38). CSM a ramas in permanența aproape de vicecampioana Ungariei si chiar a condus cu 18-17 (46) si 19-18 (49), dar Gyor conducea cu 21-19 cand mai erau 5 minute de jucat. Finalul timpului regulamentar a fost incandescent, dar CSM a reusit sa revina si sa egaleze la 21-21, Gorbicz a adus-o pe Gyor in avantaj in ultimul minut, dar Torstensson a egalat, 22-22, cand mai erau doar cateva secunde.

In debutul prelungirilor, impinsa de la spate de public, echipa maghiara a inceput mai bine si parea ca se desprinde in castigatoare, dupa ce la finalul primei reprize ale prelungirilor conducea cu 24-22. CSM Bucuresti a avut insa o revenire fantastica in repriza a doua si a reusit egalarea in extremis, de la 7 mentri, cu doar doua secunde inainte de final.

La aruncarile de departajare, Gullden, Martin, Rodrigues si Bradeanu au transformat pentru CSM, iar Kovacsics pentru Gyor. Mayssa Pessoa a aparat suturile expediate de Groot si Loke.

Romania a mai castigat de doua ori cea mai importanta competiţie europeana intercluburi, cand aceasta se numea Cupa Campionilor Europeni, Stiinţa Bucuresti (1961) si Rapid Bucuresti (1964). Universitatea Timisoara a jucat finala in 1973, Stiinţa Bacau in 1986, iar Oltchim Rm. Valcea a disputat finala Champions League in 2010.

Comentarii

comentariu

About the Author