Published On: vin, Mai 20th, 2016

Veste proasta pentru romani / Statul doreste introducerea unei noi taxe

Statul roman doreste implementarea unei taxe de poluare pentru pentru centralele de apartament, potrivit unor documente de elaborare a Strategiei Energetice a României 2016 – 2030.

"Introducerea in legislatie a unor prevederi privind plata unei taxe de poluare pentru detinatorii de surse de incalzire poluante, nesigure si neeficiente, conform principiului „poluatorul plateste”, taxa ce poate fi aplicata pe volumul de gaz natural furnizat; astfel de taxe trebuie sa urmareasca evitarea discriminarii consumatorilor", se arata in documentul guvernamental.

Autorii raportului sunt coordonatorii grupului de lucru "Eficienta energetica, energie termica si cogenerare" (profesorii Adrian Badea si Victor Athanasovici, Facultatea de Energetica a UPB) si echipa de coordonare a elaborarii noii Strategii Energetice a Romaniei din cadrul Ministerului Energiei (Radu Dudau, Dragos Talvescu si Alexandra Danu). La sesiunea de lucru au participat 60 de experti din Guvernul Romaniei, mediul academic, asociatii profesionale, ale investitorilor si ale consumatorilor, autoritati de reglementare si organizatii neguvernamentale.

Comentarii

comentariu

About the Author