Published On: mie, Mai 18th, 2016

Veste buna pentru viitoarele mamici

Share This
Tags

Daniela Radulescu, co-presedinte ALDE si candidat la un nou mandat de consilier municipal, vine cu propunerea unui proiect potrivit caruia proaspetele mamici sa poata beneficia de 2.000 lei la nastere.

Motivul propunerii proiectului este acela de a creste natalitatea: ”Sunt studii peste studii, sunt prognoze internaţionale care arată că România se stinge încet, dar sigur. În general, problema populaţiei îmbătrânite este dezbătută mai mult la nivel naţional şi mult prea puţin de către autorităţile locale. Judeţul Brăila se numără printre judeţele cu natalitate de tip regresiv, anul trecut venind pe lume mai puţin de 2.500 bebeluşi, în timp ce din ecuaţia populaţiei judeţului au ieşit, prin deces, 4.900 de brăileni. Aceste statistici cu privire la rata mică de natalitate, sub 7 născuţi-vii la 1.000 de locuitori, au constituit un semnal de alarmă pentru noi, de aici şi iniţiativa consilierilor ALDE”, a declarat aceasta.

Consilierii ALDE promit ca vor promova proiectul in noul CLM dupa alegerile din 5 iunie, aceasta fiind doar o prima initiativa legislativa.

Comentarii

comentariu

About the Author