Published On: mar, Mai 17th, 2016

Tigarete de contrabanda descoperite la frontiera

La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi, au descoperit si confiscat 15.100 tigarete, pe care mai multe persoane au intentionat sa le introduca ilegal in Romania, ascunse in bordul si rezervorul unor autoturisme, precum si intr-o geanta de voiaj si o mașina de gatit, aflate in vagonul restaurant al unui tren accelerat.

*La sfarsitul saptamanii trecute, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni/ I.T.P.F. Iasi, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control, pe sensul de intrare in tara Elena C., conducand un autoturism marca Fiat Punto, inmatriculat in Romania si Victor C., conducand un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Bulgaria, ambii in varsta de 25 de ani, cu cetatenie romana si Republica Moldova.

*In data de 13 mai, i-au fost confiscate unui alt cetatean 2.200 de tigarete la Punctul de Trecere a Frontierei Iasi. Tigaretele erau ascunse intr-o masina de gatit si intr-o geanta de voiaj in trenul accelerat 401 care circula pe relatia Chisinau-Bucuresti.

In baza unor informatii detinute, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amanuntite asupra mijloacelor de transport. In urma acestora, echipele comune de control au descoperit, ascunsa in scopul sustragerii de la controlul de frontiera, in rezervorul autoturismului Fiat Punto si intr-un loc special amenajat in bordul autoturismului Volkswagen Passat cantitatea de 12.900 tigarete de diferite marci, cu timbru de acciza Republica Moldova.

tigarete_contrabanda_infobrailatigarete_infobrailaIn toate cazurile, conform prevederilor legale, a fost luata masura ridicarii in vederea confiscarii a tigaretelor, in valoare totala de 5.381 lei, respectiv a autoturismului marca Fiat Punto, in valoare de 6.750 lei, iar persoanele au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare totala de 15.000 lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-